Butter kuchen

Foto: Shutterstock

Tysk smørkake med gjær!

Skriv ut Del på Facebook
Arbeidstid ca 30 minutter. Hviletid ca 2 timer. Total tid ca. 2 timer 30 minutter
0

Ingredienser
 

  • 250 g mel
  • 50 ml melk lunken
  • 15 g gjær
  • 150 g smør
  • 120 g sukker
  • 1 egg er
  • 1 sitron revet skall av den
  • 1 klype salt
  • Smør til brettet
  • Hakkede mandler eller mandelflak til toppen

Fremgangsmåte
 

  • Smelt halvparten av smøret i lunken melk. Fjern fra varmen og la avkjøles litt.
    Lag en fordeig av 1 ts sukker, 1-2 ss mel og smuldret gjær samt smør-melk-blandingen. Dekk til og la heve i 15 minutter. Ha det resterende melet i en bolle. Lag en fordypning i midten og hell i fordeigen. Dekk med mel.
  • Tilsett salt, egg, 1 ss sukker og revet sitronskall og elt kraftig i flere minutter med eltekroken på mikseren. Deigen skal boble. La så gjærdeigen heve i ca 1,5 – 2 timer, dekket med et kjøkkenhåndkle, i romtemperatur.
  • Smør en stekeplate med smør. Kjevle ut deigen og ha den i. Prikk flere ganger med en gaffel. Dryss over det resterende sukkeret og fordel resten av smøret, kuttet i biter, over.
  • Stek i en forvarmet ovn ved 220°C i ca 10 til 15 minutter.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!