Cæsarsalat med kylling

Skriv ut Del på Facebook
Porsjoner 4 personer

Ingredienser
 

Salat

  • 1 stk romanosalat
  • 50 gr Parmesan
  • 100 gr bacon
  • 250 gr kylling

Dressing

  • 4 ss revet parmesan
  • 2 tuber majones
  • 4 stk ansjos
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 beger lettrømme
  • salt og pepper
  • evt litt chili
  • brødkrutonger

Fremgangsmåte
 

Salat

  • Skyll og tørk salaten, del den opp i biter. Stek bacon i fine skiver. Kjøp eller stek kylling. Jeg stekte 4 kylling bryst. La alt bli kaldt. Skjær kyllingen opp i fine skiver

Dressing

  • Bland sammen alle ingrediensene og kjør det sammen med en stavmixer til den er helt glatt. Smak til med salt,pepper evt chili.
  • Bland dressingen med romanosalaten og legg alle ingrediensene lagvis.

Brødkrutonger

  • Skjær opp loff i terninger og stek de gylne i smør. Avkjøl. Hvitløksbrød er også godt ved siden av. Bon appetitt!!

Notes

Dette er lettvintvarianten av en Cæsardressing. Oppskriften fikk jeg av en kokk på Tanumstrand, det smakte utrolig godt!
Du kan tilsette andre smaker, evt mer hvitløk og det er også godt med smilende egg på.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!