4 personer
Ingredienser
Salat
- 1 stk romanosalat
- 50 gr Parmesan
- 100 gr bacon
- 250 gr kylling
Dressing
- 4 ss revet parmesan
- 2 tuber majones
- 4 stk ansjos
- 1 fedd hvitløk
- ½ beger lettrømme
- salt og pepper
- evt litt chili
- brødkrutonger
Christer Cæsardressing / majones
- 1 stort egg eller 2 små
- 6 stk ansjosfileer
- 1 ts Dijonsennep
- 40 g revet parmesan
- 3 dl nøytral olje
- 1 ss eplesidereddik
- sitronsaft og salt til smak
- pepper
Fremgangsmåte
Salat
- Skyll og tørk salaten, del den opp i biter. Stek bacon i fine skiver. Kjøp eller stek kylling. Jeg stekte 4 kylling bryst. La alt bli kaldt. Skjær kyllingen opp i fine skiver
Dressing
- Bland sammen alle ingrediensene og kjør det sammen med en stavmixer til den er helt glatt. Smak til med salt,pepper evt chili.
- Bland dressingen med romanosalaten og legg alle ingrediensene lagvis.
Brødkrutonger
- Skjær opp loff i terninger og stek de gylne i smør. Avkjøl. Hvitløksbrød er også godt ved siden av. Bon appetitt!!
Christers dressing
- Lag cæsardressing ved å ha egg, ansjos, parmesan, olje, eddik og litt salt i en høy beholder lagvis. Sett en stavmikser nedi og kjør opp majonesen sakte. Smak til med salt og sitron i tillegg ved behov.
Tips og triks!
Dette er lettvintvarianten av en Cæsardressing. Oppskriften fikk jeg av en kokk på Tanumstrand, det smakte utrolig godt!
Du kan tilsette andre smaker, evt mer hvitløk og det er også godt med smilende egg på.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!