Carbonara med røkelaks

Skriv ut Del på Facebook
Hovedrett
Italian
+
+
4

Ingredienser
 

  • 350 g spaghetti
  • 150 g røkt laks
  • 4 egg
  • 70 gr revet parmesan
  • dl matfløte
  • 1 stk appelsin
  • litt fersk eller tørket oregano
  • salt
  • 1 ss konjakk valgfritt

Fremgangsmåte
 

  • Pisk tre hele egg og en eggeplomme med en klype salt , tilsett fløten og revet parmesan og bland godt med en gaffel for å få en jevn krem.
  • Skjær deretter den røkte laksen i små biter og legg den i en bolle med et par blader fersk oregano knust for hånd (hvis du ikke finner den ferske oreganoen, går det fint tørket oregano), revet skall av en halv appelsin og litt av saften.
    Hvis du vil ha en mer intens smak, kan du tilsett en spiseskje konjakk. Mariner laksen i omtrent 15 minutter, og imens koker du spaghettien i saltet vann.
  • Ta opp spaghetti når den er “al dente” ( kok etter anvisning på pakken) og tilsett straks pisket eggekrem på veldig varm spaghetti.
    Tilsett til slutt laksen med marinaden.
    Bland godt og server.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!