Hovedrett
Italian
+
+
4
Ingredienser
- 350 g spaghetti
- 150 g røkt laks
- 4 egg
- 70 gr revet parmesan
- 1½ dl matfløte
- 1 stk appelsin
- litt fersk eller tørket oregano
- salt
- 1 ss konjakk valgfritt
Fremgangsmåte
- Pisk tre hele egg og en eggeplomme med en klype salt , tilsett fløten og revet parmesan og bland godt med en gaffel for å få en jevn krem.
- Skjær deretter den røkte laksen i små biter og legg den i en bolle med et par blader fersk oregano knust for hånd (hvis du ikke finner den ferske oreganoen, går det fint tørket oregano), revet skall av en halv appelsin og litt av saften. Hvis du vil ha en mer intens smak, kan du tilsett en spiseskje konjakk. Mariner laksen i omtrent 15 minutter, og imens koker du spaghettien i saltet vann.
- Ta opp spaghetti når den er “al dente” ( kok etter anvisning på pakken) og tilsett straks pisket eggekrem på veldig varm spaghetti. Tilsett til slutt laksen med marinaden. Bland godt og server.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!