Chilimarmelade

Skriv ut Del på Facebook
Dette en smakfull marmelade til ostebordet eller til kaldt kjøtt!

Ingredienser
 

  • 150 g rød chili renset for frø og stilk, se tips
  • 150 g rød paprika renset for frø og stilk
  • 1 kg syltesukker se tips
  • 6 dl eplesidereddik

Fremgangsmåte
 

  • Steriliser rene glass i stekeovnen ved 100gr. i 15 min. og la dem avkjøles.
  • Ha de oppskårne chiliene i en kjøkkenmaskin og puls til de er finhakket. Tilsett biter av rød pepper og puls igjen til du har en finhakket mix. Ikke pasta!.
  • Løs opp syltesukkeret i eddiken i en stekepanne på svak varme uten å røre om.
  • Skrap chili-pepperblandingen ut av bollen og tilsett i pannen. Kok opp, og la den småkoke i 10 minutter.
  • Ta kjelen av varmen og la den avkjøles. Væsken blir mer sirupsaktig, og går fra tyktflytende til geléaktig når den avkjøles.
  • Etter omtrent 40 minutter, eller når chili og paprikablandingen fordeler seg jevnt ( du kan røre lett) i marmeladen, kan glassene fylles.
    Forsegl de deretter tett.
    Oppbevares i kjøleskap.

Tips og triks!

Bruk hansker når du renser chili, det svir på hendene pga frøene. Ikke ta deg til øynene etterpå.
Syltesukker er vanlig sukker som er tilsatt pektin som gjør at marmeladen kommer til å tykne nesten til en gelé ved avkjøling.
Fås tak i hos de fleste store matvarebutikkene.
Hvis du ikke får tak i det kan du bruke fruktpektin etter anvisning på pakken.
Oppskriften er fra Nigella Lawson.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!