Dette en smakfull marmelade til ostebordet eller til kaldt kjøtt!
Ingredienser
- 150 g rød chili renset for frø og stilk, se tips
- 150 g rød paprika renset for frø og stilk
- 1 kg syltesukker se tips
- 6 dl eplesidereddik
Fremgangsmåte
- Steriliser rene glass i stekeovnen ved 100gr. i 15 min. og la dem avkjøles.
- Ha de oppskårne chiliene i en kjøkkenmaskin og puls til de er finhakket. Tilsett biter av rød pepper og puls igjen til du har en finhakket mix. Ikke pasta!.
- Løs opp syltesukkeret i eddiken i en stekepanne på svak varme uten å røre om.
- Skrap chili-pepperblandingen ut av bollen og tilsett i pannen. Kok opp, og la den småkoke i 10 minutter.
- Ta kjelen av varmen og la den avkjøles. Væsken blir mer sirupsaktig, og går fra tyktflytende til geléaktig når den avkjøles.
- Etter omtrent 40 minutter, eller når chili og paprikablandingen fordeler seg jevnt ( du kan røre lett) i marmeladen, kan glassene fylles. Forsegl de deretter tett. Oppbevares i kjøleskap.
Tips og triks!
Bruk hansker når du renser chili, det svir på hendene pga frøene. Ikke ta deg til øynene etterpå.
Syltesukker er vanlig sukker som er tilsatt pektin som gjør at marmeladen kommer til å tykne nesten til en gelé ved avkjøling.
Fås tak i hos de fleste store matvarebutikkene.
Hvis du ikke får tak i det kan du bruke fruktpektin etter anvisning på pakken.
Oppskriften er fra Nigella Lawson.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!