Clafoutie kan beskrives som en tykk pannekake stekt i en form som en kake.
30 min
200 C
0
Utstyr
- Ca. 24 cm form, tett
Ingredienser
- 100 g smør smeltet
- 250 g bringebær
- 250 gram blåbær
- 80 g sukker
- 3 egg
- 130 g hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 2 dl kremfløte
- 1 ss melis
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200˚C.
- Smør en ildfast form (24 cm i diameter) med litt av det smeltede smøret.
- Ha bærene i formen og dryss over 1 spiseskje sukker.
- Pisk sammen egg i en bolle.
- Sikt inn resten av sukkeret, mel og vaniljesukker. Rør til slutt inn kremfløte og resten av det smeltede smøret, til du har en jevn røre. Konsistensen skal ligne på en litt tykk pannekakerøre.
- Hell røren over bærene i formen og stek midt i ovnen, i ca. 30 minutter. Ovnspannekaken skal «fjære» litt når du trykker på overflaten.
- Avkjøl til ovnspannekaken er lunken. Server clafoutis med et dryss siktet melis. Vil du ha litt ekstra tilbehør passer det godt med vaniljeis, vaniljekesam, pisket krem eller vaniljesaus.
Tips og triks!
Det mest vanlige i Frankrike er å fylle den med søte kirsebær/ evt moreller.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!