Clafoutie med bær

Foto: Coop

Clafoutie kan beskrives som en tykk pannekake stekt i en form som en kake.

Skriv ut Del på Facebook
30 min
200 C
0

Utstyr

  • Ca. 24 cm form, tett

Ingredienser
 

  • 100 g smør smeltet
  • 250 g bringebær
  • 250 gram blåbær
  • 80 g sukker
  • 3 egg
  • 130 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss melis

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 200˚C.
  • Smør en ildfast form (24 cm i diameter) med litt av det smeltede smøret.
  • Ha bærene i formen og dryss over 1 spiseskje sukker.
  • Pisk sammen egg i en bolle.
  • Sikt inn resten av sukkeret, mel og vaniljesukker. Rør til slutt inn kremfløte og resten av det smeltede smøret, til du har en jevn røre. Konsistensen skal ligne på en litt tykk pannekakerøre.
  • Hell røren over bærene i formen og stek midt i ovnen, i ca. 30 minutter. Ovnspannekaken skal «fjære» litt når du trykker på overflaten.
  • Avkjøl til ovnspannekaken er lunken. Server clafoutis med et dryss siktet melis. Vil du ha litt ekstra tilbehør passer det godt med vaniljeis, vaniljekesam, pisket krem eller vaniljesaus.

Tips og triks!

Det mest vanlige i Frankrike er å fylle den med søte kirsebær/ evt moreller.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!