Hva er en clafoutis? En clafoutis er en krysning mellom en vaniljesaus og en kake
20 – 25 min
170 C varmluft
0
Ingredienser
- 300 g solbær
- 2 ss amarettolikør
- 100 g melis
- 150 ml fløte pluss ekstra til servering (valgfritt)
- 2 laurbærblad
- Smør til å smøre formen
- 3 stk egg separert
- 40 g mel
- 15 g malte mandler
- melis
Fremgangsmåte
- 20-23 cm rund grunn ildfast form-
- Metode
- Ha solbærene i en bolle med amarettoen og halvparten av sukkeret og sett til side for å trekke i 1 time, rør en eller to ganger. Ha i mellomtiden fløten og laurbærbladene i en panne og varm opp i noen minutter til de blir dampende. Dekk til med lokk, fjern fra varmen og sett til side for å trekke og avkjøle mens frukten trekker med amarettoen.
- Forvarm ovnen til 170°C vifte. Smør bakebollen.
- I en stor bolle bruker du en elektrisk visp til å piske eggeplommene og det resterende sukkeret i noen minutter til det er blekt og veldig tykt. Rør inn den fløten (kast laurbærbladene), og vend deretter forsiktig inn melet og mandlene.I en annen bolle bruker du en håndmikser til å visp eggehvitene til myke topper, og vend disse forsiktig inn i røren med en stor metallskje i en forsiktig åttefigur.
- Hell solbærene i formen, og la saften ligge igjen (men behold). Hell røren på toppen, og stek deretter i 20-22 minutter til den er hevet seg, gyllen og stivnet.
- Mens clafoutisen bakes, hell solbærsaften i en liten kjele og la det småkoke over middels høy varme til den er redusert og sirupsaktig. Ha i en serveringsmugge. Server clafoutisen varm, drysset med melis med solbærsirupen ved siden av. Server gjerne med ekstra krem.
Tips og triks!
Hva er en clafoutis? En clafoutis er en krysning mellom en vaniljesaus og en kake – vaniljesausblandingen tyknes med litt mel og malte mandler og lyses med pisket eggehvite.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!