Mens navnet ikke akkurat gjør at munnen løper i vann, er smaken og konsistensen av koagulert krem legendarisk! Den lange tilberedningstiden av kremen, gir en søt, nøttaktig smak som jeg ikke tror jeg har smakt i noe annen tilberedning. Dette er bare en deilig "spread" på varme kjeks eller scones og toppet med hjemmelaget syltetøy.
12 t
Lett
0
Ingredienser
- 1 l kremfløte 35 – 38 prosent fett
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen 80 grader C
- Hell kremen i en grunn glass eller keramisk form (ca 22 cm x 22 cm firkantet form er ideell). Fløten bør stå ca. 3-4 cm opp i formen.
- Plasser formen i forvarmet ovn. Stek 12 timer. Ikke rør.
- Fjern forsiktig fra ovnen og la avkjøles til romtemperatur.
- Dekk til med plastfolie og avkjøl over natten eller til det er helt avkjølt.
- Snu et hjørne av det øverste laget av fortykket krem; Hell væsken forsiktig ned i en beholder, den kan brukes til baking.
- Ha den koagulerte kremen i en passende beholder. Dekk til og avkjøl i opptil 5 dager.
- Men spis den helst med dine scones!!
Tips og triks!
Dette fungerer best med krem av god kvalitet, gjerne fra gressforede kyr med et fettinnhold på mellom 36% og 40%. Unngå alt som sier «ultra-pasteurisert», siden det er varmebehandlet, og du får ikke de samme resultatene.
Her er en video av Chef John`s metode
https://youtu.be/LDyyAb6lB48
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!