Matgleden - Anne Bullen Eek

Clotted cream

Matgleden

21. november 2020

,

Chef John`s metode!

Skriv ut Del på Facebook
Mens navnet ikke akkurat gjør at munnen løper i vann, er smaken og konsistensen av koagulert krem legendarisk!
Den lange tilberedningstiden av kremen, gir en søt, nøttaktig smak som jeg ikke tror jeg har smakt i noe annen tilberedning.
Dette er bare en deilig "spread" på varme kjeks eller scones og toppet med hjemmelaget syltetøy.
Matgleden
12 t
Lett

Ingredienser
 

  • 1 l kremfløte 35 – 38 prosent fett

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen 80 grader C
  • Hell kremen i en grunn glass eller keramisk form (ca 22 cm x 22 cm firkantet form er ideell). Fløten bør stå ca. 3-4 cm opp i formen.
  • Plasser formen i forvarmet ovn. Stek 12 timer. Ikke rør.
  • Fjern forsiktig fra ovnen og la avkjøles til romtemperatur.
  • Dekk til med plastfolie og avkjøl over natten eller til det er helt avkjølt.
  • Snu et hjørne av det øverste laget av fortykket krem; Hell væsken forsiktig ned i en beholder, den kan brukes til baking.
  • Ha den koagulerte kremen i en passende beholder. Dekk til og avkjøl i opptil 5 dager.
  • Men spis den helst med dine scones!!
Matgleden

Tips og triks!

Dette fungerer best med krem av god kvalitet, gjerne fra gressforede kyr med et fettinnhold på mellom 36% og 40%. Unngå alt som sier «ultra-pasteurisert», siden det er varmebehandlet, og du får ikke de samme resultatene.
Her er en video av Chef John`s metode
https://youtu.be/LDyyAb6lB48
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Plain scones

Egg sandwich