Clotted cream

Chef John`s metode!

Skriv ut Del på Facebook
Mens navnet ikke akkurat gjør at munnen løper i vann, er smaken og konsistensen av koagulert krem legendarisk!
Den lange tilberedningstiden av kremen, gir en søt, nøttaktig smak som jeg ikke tror jeg har smakt i noe annen tilberedning.
Dette er bare en deilig "spread" på varme kjeks eller scones og toppet med hjemmelaget syltetøy.
12 t
Lett
0

Ingredienser
 

  • 1 l kremfløte 35 – 38 prosent fett

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen 80 grader C
  • Hell kremen i en grunn glass eller keramisk form (ca 22 cm x 22 cm firkantet form er ideell). Fløten bør stå ca. 3-4 cm opp i formen.
  • Plasser formen i forvarmet ovn. Stek 12 timer. Ikke rør.
  • Fjern forsiktig fra ovnen og la avkjøles til romtemperatur.
  • Dekk til med plastfolie og avkjøl over natten eller til det er helt avkjølt.
  • Snu et hjørne av det øverste laget av fortykket krem; Hell væsken forsiktig ned i en beholder, den kan brukes til baking.
  • Ha den koagulerte kremen i en passende beholder. Dekk til og avkjøl i opptil 5 dager.
  • Men spis den helst med dine scones!!

Tips og triks!

Dette fungerer best med krem av god kvalitet, gjerne fra gressforede kyr med et fettinnhold på mellom 36% og 40%. Unngå alt som sier «ultra-pasteurisert», siden det er varmebehandlet, og du får ikke de samme resultatene.
Her er en video av Chef John`s metode
https://youtu.be/LDyyAb6lB48
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!