Spansk
30 min
Lett

6
Ingredienser
- 500 ml helmelk
- ½ stk appelsin kun skall
- ½ stk sitron kun skall
- ½ stk kanelstang
- 1 stk vaniljestang
- 7 stk store eggeplommer
- knappe 100 g sukker pluss ekstra til toppen som skal brennes
- 1 toppet ts maizena
Fremgangsmåte
- Ha melk, appelsin og sitronskall og kanel i en kjele. Del vaniljestangen på langs og tilsett denne også, og kok deretter forsiktig opp.
- Fjern fra varmen og la det trekke i 15 minutter.
- Visp eggeplommene med sukker og maismel til de er bleke og kremete.
- Sil melken og kast skall, vaniljestang og kanelstang, ha så melken tilbake i kjelen og sett platen på middels varme.
- Rett før den når kokepunktet, tilsett eggblandingen sakte, visp kontinuerlig i ca 7 minutter, eller til den begynner å tykne og dekker baksiden av en skje.
- Fjern den fra varmen og hell i 6 ramekins eller egnede boller.
- Dekk hver porsjon med smørpapir for å forhindre at snerk dannes, og la den avkjøles før du legger den i kjøleskapet.
- Fjern matpapiret, dryss 1 ss sukker på toppen av hver ramekin ( ildfaste porsjonsformer) og karamelliser med en blåselampe til sukkeret smelter og får en fin farge. OBS det går fort!Alternativt kan du plassere de på et brett under en forvarmet grill i noen minutter, til sukkeret blir mørkebrunt. La sukkeret stivne, og server det deretter med en gang.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!