Matgleden - Anne Bullen Eek

Crema Catalana

Matgleden

2. januar 2021

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
Spansk
30 min
Lett
6

Ingredienser
 

  • 500 ml helmelk
  • ½ stk appelsin kun skall
  • ½ stk sitron kun skall
  • ½ stk kanelstang
  • 1 stk vaniljestang
  • 7 stk store eggeplommer
  • knappe 100 g sukker pluss ekstra til toppen som skal brennes
  • 1 toppet ts maizena

Fremgangsmåte
 

  • Ha melk, appelsin og sitronskall og kanel i en kjele. Del vaniljestangen på langs og tilsett denne også, og kok deretter forsiktig opp.
  • Fjern fra varmen og la det trekke i 15 minutter.
  • Visp eggeplommene med sukker og maismel til de er bleke og kremete.
  • Sil melken og kast skall, vaniljestang og kanelstang, ha så melken tilbake i kjelen og sett platen på middels varme.
  • Rett før den når kokepunktet, tilsett eggblandingen sakte, visp kontinuerlig i ca 7 minutter, eller til den begynner å tykne og dekker baksiden av en skje.
  • Fjern den fra varmen og hell i 6 ramekins eller egnede boller.
  • Dekk hver porsjon med smørpapir for å forhindre at snerk dannes, og la den avkjøles før du legger den i kjøleskapet.
  • Fjern matpapiret, dryss 1 ss sukker på toppen av hver ramekin ( ildfaste porsjonsformer) og karamelliser med en blåselampe til sukkeret smelter og får en fin farge. OBS det går fort!
    Alternativt kan du plassere de på et brett under en forvarmet grill i noen minutter, til sukkeret blir mørkebrunt.
    La sukkeret stivne, og server det deretter med en gang.
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Rekecocktail

Frokost Crumpets