Crème brulée er en deilig avslutning på måltidet, du kan lage den helt uten smakstilsetning eller bare med vanilje. Uansett er dette en dessert de aller fleste liker. Den består av mye fløte og egg, men har lite sukker.
12
Ingredienser
Crème brûlée
- 1 dl melk
- 3 dl hylleblomstsirup se Tips og triks
- 12 dl fløte
- 100 g sukker
- 18 stk eggeplommer (990 eller ca. 4,5 dl. )
Nougatine:
- 85 g smør
- 125 g sukker
- 75 g hvetemel
- 4-5 ss fløte
- Mandelflak
Fremgangsmåte
Crème brûlée
- Sett langpannen i ovnen med kokende vann (ca. 80C). Sett ovnen på 140C.
- Varm opp melk og fløte til ca 80 C. Bland sammen eggeplommer og sukker. Hell over den varme fløten og melken i en tynn stråle, sil blandingen og ha den en mugge.
- Hell forsiktig blandingen i formene og stek i vannbad ca 45 min. Blandingen skal ikke skvulpe i midten, kjenn med en kakestikke. Crème brûlée skal være på ca 82-84 gr. i midten
- Avkjøl. Når Crème brûléen er kald og like før servering, strøs det et tynt lag brunt sukker over, som karamelliseres med en brenner.
Nougatine
- Smelt smøret over svak varme, tilsett sukker og la det løse seg opp. Ha i hvetemelet, bland godt og ha i fløte. Rør dette til en glatt masse.
- Smør det tynt utover en bakeplate, og dryss over masse mandelflak.
- Stekes ved 180*C til det blir gyllent. Ca. 15 min.
- Stikk ut ønsket form til porsjonene og hakk resten for å ha over desserten.
Tips og triks!
Hvis du ikke vil bruke hylleblomst, så erstatt hyllen med melk og smaksett med eks kun vaniljestang.
Kanelstang, kardemomme eller stjerneanis kan også være godt.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!