Crème brulée

Crème brulée er en deilig avslutning på måltidet, du kan lage den helt uten smakstilsetning eller bare med vanilje. Uansett er dette en dessert de aller fleste liker. Den består av mye fløte og egg, men har lite sukker.

Skriv ut Del på Facebook
Porsjoner 12

Ingredienser
 

  • Crème brûlée:
  • 1 dl melk
  • 3 dl hylleblomstsirup
  • 12 dl fløte
  • 100 g sukker
  • 18 stk eggeplommer (990 eller ca. 4,5 dl. )

Nougatine:

  • 85 g smør
  • 125 g sukker
  • 75 g hvetemel
  • 4-5 ss fløte
  • Mandelflak

Fremgangsmåte
 

Crème brûlée

  • •Sett langpannen i ovnen med kokende vann (ca. 80*C). Sett ovnen på 140*C.
  • •Varm opp melk og fløte til ca 80*. Bland sammen eggeplommer og sukker. Hell over den varme fløten og melken i en tynn stråle, sil blandingen og ha den en mugge.
  • •Hell forsiktig blandingen i formene og stek i vannbad ca 45 min. Blandingen skal ikke skvulpe i midten, kjenn med en kakestikke. Crème brûlée skal være på ca 82-84 gr. i midten
  • •Avkjøl. Når Crème brûlée er kald og like før servering, strøs det et tynt lag brunt sukker over, som karamelliseres med en brenner.

Nougatine

  • •Smelt smøret over svak varme, tilsett sukker og la det løse seg opp. Ha i hvetemelet, bland godt og ha i fløte. Rør dette til en glatt masse.
  • •Smør det tynt utover en bakeplate, og dryss over masse mandelflak.
  • •Stekes ved 180*C til det blir gyllent. Ca. 15 min.
  • •Stikk ut ønsket form til porsjonene og hakk resten for å ha over desserten.

Notes

Dette er den jeg lagde i Hele Norge Baker
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!