Creme bruleè med rabarbra

Skriv ut Del på Facebook
ca 40 min.
150 C
Allergener
+
Personer 6

Ingredienser
 

  • 1,5 dl melk
  • 5 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 7 eggeplommer
  • 1,25 dl granulert sukker
  • 2 dl rabarbra hakket (som ble igjen i sukker over natten)
  • brunt sukker til sprøtt lokk

Fremgangsmåte
 

  • Sett ovnen på 150 grader.
  • Skjær et snitt i vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, vaniljestangen og frøene i en kjele.
  • Kok opp raskt og fjern deretter fra varmen. Smaken blir fyldigere og brulée blir mer kremete ved hurtig oppvarming.
  • Skill eggeplommen fra det hviten.
  • Lag gjerne hviten til f.eks en marengs eller frys dem.
  • Pisk sammen eggeplommer og sukker i en bolle. Pisk inn i kasserollen med fløteblandingen.
  • La rabarbra renne av seg væsken som dannes om natten. Bruk gjerne en sil.
  • Legg en klatt med rabarbra i en ildfast form. Hell fløteblandingen i formene.
  • Sett formene i et vannbad i en ildfast form. Sett i ovnen i 20-40 minutter til blandingen begynner å stivne i midten. Tiden avhenger av størrelsen på formen, en vid, flat form trenger kortere steketid.
    Rist litt på formene for å se at de har stivnet, Det skal være 82 -84 c om du måler med et termometer. i midten av formen.
  • Ta ut formene og avkjøl dem.
  • Før servering, så strør du brunt sukker på toppen og brenner det med med en brenner til det smelter og blir sprøtt.
    Vær forsiktig, det blir fort brent!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!