Det blir ca 55 kjøttboller ( arnisioi keftedes) av denne porsjonen. Egner seg godt til meze eller som fingermat. Server Melitzanosalata ( aubergindipp) ved siden av.
0
Ingredienser
- 1 kg malt lam
- 1 stor rødløk revet
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 1 ts tørket oregano
- 2 ss frisk mynte hakket
- ½ ts malt spisskummen
- ½ ts malt koriander
- ½ kopp brødsmuler
- 1 egg
- 1 ss olivenolje
- 1 ss finrevet gresk kefalotyri-ost eller pecorino av god kvalitet eller Parmigiano-Reggiano valgfritt
- salt og nykvernet pepper
- mel til å rulle bollene i
- olje til steking
Fremgangsmåte
- For å tilberede denne tradisjonelle oppskriften på greske lammekjøttboller (arnisioi keftedes), tilsett alle ingrediensene i en stor bolle og bland, klem med hendene for å la smakene blande seg. Dekk bollen med litt plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 15 minutter.
- Forme de greske lammekjøttboller ved å rulle blandingen til kuler på størrelse med en valnøtt. Dryss lett hver kjøttbolle i mel, til den er godt dekket. rist av overflødig mel, og legg dem på en tallerken,
- Den tradisjonelle måten å tilberede greske lammekjøttboller på er å steke dem i rikelig med olje.
- For å steke greske lammekjøttboller bruk en stor, dyp panne og hell i oljen til en dybde på 1,5 cm. Varm oljen over middels høy varme til den begynner å bruse rundt en trepinne. Tilsett lammekjøttbollene i porsjoner i et enkelt lag og stek i ca. 7 minutter, snu av og til, til de er brune og sprø på alle sider. Bruk en hullsleiv og fjern kjøttbollene på en tallerken dekket med papir.
- Hvis du foretrekker en lettere versjon, kan du bake/grille kjøttbollene. Forvarm ovnen til 200C, legg lammekjøttbollene på smurt bakeplate omtrent en tomme fra hverandre. Stek i ca 20 minutter, snu kjøttbollene opp ned midtveis i steketiden.
- Greske lammekjøttboller serveres ideelt som forrett (meze) med litt kremet tzatzikisaus og pitabrød eller som hovedrett med litt basmatiris og gresk salat. Nyt!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!