Daim iskake

Foto: Ulrika Pousette

Glutenfri bunn med mandelmel

Skriv ut Del på Facebook
Camilla Hamids oppskrift
30 – 35 min
175 c
8 porsj.

Ingredienser
 

Bunn

  • 4 eggehviter
  • 300 g mandelmel
  • 200 g melis
  • 2 teskjeer vaniljesukker

Isen

  • 300 g mørk sjokolade
  • 5 dl kremfløte
  • 1 boks søtet kondensert melk ca. 400 g
  • 1 klype salt
  • 250 g friske bringebær til pynt med

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Sett ovnen på 175 grader. Kle en springform, 23 cm i diameter, med bakepapir.
  • Pisk eggehvitene stive med en elektrisk visp i en helt ren bolle av metall eller glass. Tilsett mandelmel, melis og vaniljesukker og vend forsiktig sammen til en glatt røre med en slikkepott.
  • Fordel røren jevnt i formen og stek midt i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til kaken er gjennomstekt og har fått litt farge. La deretter bunnen avkjøles helt.

Is

  • Hakk daimen i grove biter. Pisk kremen til myke topper med en elektrisk visp. Tilsett kondensert melk og salt og visp litt til. Vend den knuste isen inn i iskremrøren med en slikkepott og hell deretter iskremrøren over bunnen. Du kan også drysse noe av Daimen over bunnen før du heller over kremen.
    Dekk formen med plastfolie og la den stå i fryseren i minst 6 timer, helst over natten.
  • Ta ut og tin ostekaken omtrent 10 minutter før servering. Topp med bringebær og ser
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Vi flyttet tilbake dit i 2022 og har bygget hus.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!