Glutenfri bunn med mandelmel
Camilla Hamids oppskrift
30 – 35 min
175 c

8 porsj.
Ingredienser
Bunn
- 4 eggehviter
- 300 g mandelmel
- 200 g melis
- 2 teskjeer vaniljesukker
Isen
- 300 g mørk sjokolade
- 5 dl kremfløte
- 1 boks søtet kondensert melk ca. 400 g
- 1 klype salt
- 250 g friske bringebær til pynt med
Fremgangsmåte
Bunn
- Sett ovnen på 175 grader. Kle en springform, 23 cm i diameter, med bakepapir.
- Pisk eggehvitene stive med en elektrisk visp i en helt ren bolle av metall eller glass. Tilsett mandelmel, melis og vaniljesukker og vend forsiktig sammen til en glatt røre med en slikkepott.
- Fordel røren jevnt i formen og stek midt i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til kaken er gjennomstekt og har fått litt farge. La deretter bunnen avkjøles helt.
Is
- Hakk daimen i grove biter. Pisk kremen til myke topper med en elektrisk visp. Tilsett kondensert melk og salt og visp litt til. Vend den knuste isen inn i iskremrøren med en slikkepott og hell deretter iskremrøren over bunnen. Du kan også drysse noe av Daimen over bunnen før du heller over kremen.Dekk formen med plastfolie og la den stå i fryseren i minst 6 timer, helst over natten.
- Ta ut og tin ostekaken omtrent 10 minutter før servering. Topp med bringebær og ser
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!