Dansk Drømmekake

Foto: Drømmekage fra Brovst

En dansk klassiker med kokostopping

Skriv ut Del på Facebook
20 – 22 min.
200 C

Utstyr

  • Liten langpanne, ca 24 x 30

Ingredienser
 

  • 4 egg
  • 300 g sukker ca. 3½ dl
  • 2 dl melk
  • 50 g smør
  • 250 g hvetemel ca. 4¼ dl
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker/ ekte vanilje

Topping

  • 100 g smør
  • 150 g kokosmel ca. 4¼ dl
  • 225 g brunt sukker ca. 3¾ dl
  • ½ dl melk

Fremgangsmåte
 

  • Pisk egg og sukker lyst og luftig. Best om eggene er rom temperert.
  • Varm i mellomtiden opp melk og smør (fingervarmt).
  • Bland mel, bakepulver og vaniljesukker sammen. Vend det forsiktig, drysset gjennom en sil, inn i eggedosisen vekselvis med melkeblandingen.
  • Hell røren i en liten bakepapirkledd bakeform (ca. 5 x 22 x 30 cm) og stek kaken midt i ovnen.
    Det er mye fett i kaken, så smør godt og dryss med mel, så behøves ikke bakepapir.

Steking

  • Ca. 20 minutter ved 200° – tradisjonell ovn.

Steketid med topping

  • Ca. 5 minutter ved 225° – tradisjonell ovn.

Topping

  • Ha smør, kokosmasse, brunt sukker og melk i en tykkbunnet kjele og kok opp under omrøring.
  • Ta ut kaken (den må være nesten ferdig stekt) og skru opp ovnen til 225°
    Fordel fyllet på kaken med en skje og stek ferdig, fortsatt midt i ovnen.
    Begynn i ytterkantene med fyllet, heller du alt på midten vil den synke ned.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!