En dansk klassiker med kokostopping
20 – 22 min.
200 C
Utstyr
- Liten langpanne, ca 24 x 30
Ingredienser
- 4 egg
- 300 g sukker ca. 3½ dl
- 2 dl melk
- 50 g smør
- 250 g hvetemel ca. 4¼ dl
- 3 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker/ ekte vanilje
Topping
- 100 g smør
- 150 g kokosmel ca. 4¼ dl
- 225 g brunt sukker ca. 3¾ dl
- ½ dl melk
Fremgangsmåte
- Pisk egg og sukker lyst og luftig. Best om eggene er rom temperert.
- Varm i mellomtiden opp melk og smør (fingervarmt).
- Bland mel, bakepulver og vaniljesukker sammen. Vend det forsiktig, drysset gjennom en sil, inn i eggedosisen vekselvis med melkeblandingen.
- Hell røren i en liten bakepapirkledd bakeform (ca. 5 x 22 x 30 cm) og stek kaken midt i ovnen. Det er mye fett i kaken, så smør godt og dryss med mel, så behøves ikke bakepapir.
Steking
- Ca. 20 minutter ved 200° – tradisjonell ovn.
Steketid med topping
- Ca. 5 minutter ved 225° – tradisjonell ovn.
Topping
- Ha smør, kokosmasse, brunt sukker og melk i en tykkbunnet kjele og kok opp under omrøring.
- Ta ut kaken (den må være nesten ferdig stekt) og skru opp ovnen til 225° Fordel fyllet på kaken med en skje og stek ferdig, fortsatt midt i ovnen.Begynn i ytterkantene med fyllet, heller du alt på midten vil den synke ned.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!