Denne kommer man ikke utenom nå for tiden, de er superpopulær.
En Youtube video av fremgangs måte finner du her: Video
30 – 35 min
160 C
10 personer
Utstyr
- 2 20 cm former
Ingredienser
- 1 kopp 140 g hvetemel
- 1 ts natron
- ¼ ts salt
- 1½ kopper 300 g hvitt granulert sukker
- 1 kopp 100 g usøtet kakaopulver
- 1 kopp 240 g helmelk
- ¾ kopp 180 g rømme
- 2 egg
- 2 ss kaffe
- 1 pakke 115 g smør
Sjokoladeglasur
- ¾ kopp 80 g usøtet kakaopulver
- ½ ts salt
- 3¼ kopper 400 g melis
- 1¼ kopper 150 g usaltet smør, romtemperatur, kuttet i små biter
- ½ kopp 120 g kremfløte
Fremgangsmåte
- Røren lages i en kjele da den skal varmes opp.
- Å lage røren på denne måten er superenkelt. Viktigst av alt, det er nøkkelen til å utvikle den rike sjokoladesmaken og den supersaftige teksturen vi ønsker i en Devil’s Food-kake.
- I en stor, dyp kjele tilsetter du melk og smør. Varm melken til smøret smelter og slå av varmen.
- Tilsett kakaopulveret og visp for å fordele kakaopulveret helt i melk/smørblandingen.
- Rør i blandingen til kakaopulveret er helt løst opp.
- Tilsett kaffe og rømme og rør godt til alt er blandet.
- Tilsett så sukkeret og rør på samme måte.
- På dette tidspunktet bør du ha en tykk, rik, glatt og skinnende blanding.
- Visp inn 2 egg.
- Tilslutt tilsettes de tørre ingrediensene, mel, natron, salt
- Steking av kakene
- Fordi røren er våt i denne oppskriften, er det viktig å steke de to lagene i separate former. Du vil ikke få et godt resultat hvis du prøver å steke én stor kake og dele den i to lag.
- Så hvis du bare har én form, stek lagene etter hverandre, og bruk formen din om igjen.
- Fordel kakerøren jevnt mellom de to kakeformene og stek i den forvarmede ovnen i 30 til 35 minutter.
- Sjekk kakene etter 30 minutter. Gjør en tannpirkertest. Hvis den kommer ut ren, er kakene ferdige. Hvis ikke, fortsett stekingen, sjekk hvert 5. minutt til de er ferdige.
- La kakene avkjøles i formene i 5 minutter. Snu dem deretter opp ned på en rist. Fjern bakepapiret og la kakene avkjøles helt.
Sjokoladeglasur
- Bland melis, usøtet kakaopulver og salt i en stor bolle. Ikke hopp over saltet.
- Skjær det myke smøret i små terninger. Merk at det er viktig at smøret er veldig mykt – mykt nok til at du enkelt kan smøre det med en slikkepott.
- Tilsett det myke smøret til de tørre ingrediensene.
- Varm opp kremen. Jeg liker å gjøre dette i mikrobølgeovnen. Jeg bruker gjentatte 30 sekunders støt, rører mellom, til den er varm. Hvis du foretrekker det, kan du varme kremen i en liten panne over middels varme.
- Du vil ikke at kremen skal koke, men du vil at den skal være varm slik at den smelter smøret og får kakaopulveret til å blomstre. (Se ovenfor for hvordan det fungerer). Hell den varme kremen over de andre ingrediensene.
- Bland til alt er godt blandet. Frostingen vil se løs ut på dette stadiet.
- Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!