Devils food cake

Foto: Shutterstock

Denne kommer man ikke utenom nå for tiden, de er superpopulær.

Skriv ut Del på Facebook
En Youtube video av fremgangs måte finner du her: Video
30 – 35 min
160 C
10 personer

Utstyr

  • 2 20 cm former

Ingredienser
 

  • 1 kopp 140 g hvetemel
  • 1 ts natron
  • ¼ ts salt
  • kopper 300 g hvitt granulert sukker
  • 1 kopp 100 g usøtet kakaopulver
  • 1 kopp 240 g helmelk
  • ¾ kopp 180 g rømme
  • 2 egg
  • 2 ss kaffe
  • 1 pakke 115 g smør

Sjokoladeglasur

  • ¾ kopp 80 g usøtet kakaopulver
  • ½ ts salt
  • kopper 400 g melis
  • kopper 150 g usaltet smør, romtemperatur, kuttet i små biter
  • ½ kopp 120 g kremfløte

Fremgangsmåte
 

  • Røren lages i en kjele da den skal varmes opp.
  • Å lage røren på denne måten er superenkelt. Viktigst av alt, det er nøkkelen til å utvikle den rike sjokoladesmaken og den supersaftige teksturen vi ønsker i en Devil’s Food-kake.
  • I en stor, dyp kjele tilsetter du melk og smør. Varm melken til smøret smelter og slå av varmen.
  • Tilsett kakaopulveret og visp for å fordele kakaopulveret helt i melk/smørblandingen.
  • Rør i blandingen til kakaopulveret er helt løst opp.
  • Tilsett kaffe og rømme og rør godt til alt er blandet.
  • Tilsett så sukkeret og rør på samme måte.
  • På dette tidspunktet bør du ha en tykk, rik, glatt og skinnende blanding.
  • Visp inn 2 egg.
  • Tilslutt tilsettes de tørre ingrediensene, mel, natron, salt
  • Steking av kakene
  • Fordi røren er våt i denne oppskriften, er det viktig å steke de to lagene i separate former. Du vil ikke få et godt resultat hvis du prøver å steke én stor kake og dele den i to lag.
  • Så hvis du bare har én form, stek lagene etter hverandre, og bruk formen din om igjen.
  • Fordel kakerøren jevnt mellom de to kakeformene og stek i den forvarmede ovnen i 30 til 35 minutter.
  • Sjekk kakene etter 30 minutter. Gjør en tannpirkertest. Hvis den kommer ut ren, er kakene ferdige. Hvis ikke, fortsett stekingen, sjekk hvert 5. minutt til de er ferdige.
  • La kakene avkjøles i formene i 5 minutter. Snu dem deretter opp ned på en rist. Fjern bakepapiret og la kakene avkjøles helt.

Sjokoladeglasur

  • Bland melis, usøtet kakaopulver og salt i en stor bolle. Ikke hopp over saltet.
  • Skjær det myke smøret i små terninger. Merk at det er viktig at smøret er veldig mykt – mykt nok til at du enkelt kan smøre det med en slikkepott.
  • Tilsett det myke smøret til de tørre ingrediensene.
  • Varm opp kremen. Jeg liker å gjøre dette i mikrobølgeovnen. Jeg bruker gjentatte 30 sekunders støt, rører mellom, til den er varm. Hvis du foretrekker det, kan du varme kremen i en liten panne over middels varme.
  • Du vil ikke at kremen skal koke, men du vil at den skal være varm slik at den smelter smøret og får kakaopulveret til å blomstre. (Se ovenfor for hvordan det fungerer). Hell den varme kremen over de andre ingrediensene.
  • Bland til alt er godt blandet. Frostingen vil se løs ut på dette stadiet.
  • Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Vi flyttet tilbake dit i 2022 og har bygget hus.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!