Dillkjøtt

Dill er den beste urten jeg vet om….til ALT!

Oppskrift og bildet fra koket.se

Skriv ut Del på Facebook
Kan lages flere dager på forhånd
+
6

Ingredienser
 

  • 800 g kalvekjøtt
  • 3 stk gulrøtter
  • 0,5 stk purre
  • 50 g dill
  • 2 stk laurbærblader
  • 3 dl krem
  • 0,5 dl eddik 7% MÅ smakes til, bruk litt av gangen
  • 0,75 dl sukker MÅ smakes til, bruk litt av gangen
  • 1 ts dillfrø
  • 5 stk hele pepparkorn
  • maizenajevning
  • salt

Fremgangsmåte
 

  • Skjær kjøttet i terninger på 2×2 cm. Ha kjøttet i en kjele og hell i vann slik at det dekker.
  • Kok i 2 minutter og skum av skummet som legger seg på overflaten.
  • Skjær gulrøtter og purre i 3 cm tykke skiver og ha i kjelen. Tilsett laurbærblad, dillfrø og hvite pepparkorn.
  • La det koke på svak varme i ca 2 timer. Ikke kok tørt, men tilsett vann slik at det hele tiden dekker kjøttet.
  • La kjøttet simre på svak varme til det er mørt og faller fra hverandre. Det skal være såvidt bevegelse i vannet. Tilsett fløten, kok opp.
  • Bland sukker og eddik og tilsett kjøttet, litt om gangen til ønsket smak.
  • Bruk et par ss maizena, bland med vann og jevn gryten til ønsket tykkelse. NB det tykner fort med maizena og trenger ikke koke etterpå.
  • Hakk dillen og ha i kjelen tilslutt Server kjøttet med kokte poteter

Tips og triks!

Det er også veldig godt med lammekjøtt og vanlig oksebog elle høyrygg.
Jeg bruker okse høyrygg og kokte ( trakk ved ca like under kokepunktet) hele stykket i ca 2 timer, til det er mørt. Jeg hadde også noen kraftben i kjelen. Kjelen blir vasket, kraften silt og kokt inn, til smaken blir sterkere. 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!