Matgleden - Anne Bullen Eek

Dillkjøtt

Matgleden

29. september 2021

,

Dill er den beste urten jeg vet om….til ALT!

Oppskrift og bildet fra koket.se

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
Kan lages flere dager på forhånd
+
6

Ingredienser
 

  • 800 g kalvekjøtt
  • 3 stk gulrøtter
  • 0,5 stk purre
  • 50 g dill
  • 2 stk laurbærblader
  • 3 dl krem
  • 0,5 dl eddik 7% MÅ smakes til, bruk litt av gangen
  • 0,75 dl sukker MÅ smakes til, bruk litt av gangen
  • 1 ts dillfrø
  • 5 stk hele pepparkorn
  • maizenajevning
  • salt

Fremgangsmåte
 

  • Skjær kjøttet i terninger på 2×2 cm. Ha kjøttet i en kjele og hell i vann slik at det dekker.
  • Kok i 2 minutter og skum av skummet som legger seg på overflaten.
  • Skjær gulrøtter og purre i 3 cm tykke skiver og ha i kjelen. Tilsett laurbærblad, dillfrø og hvite pepparkorn.
  • La det koke på svak varme i ca 2 timer. Ikke kok tørt, men tilsett vann slik at det hele tiden dekker kjøttet.
  • La kjøttet simre på svak varme til det er mørt og faller fra hverandre. Det skal være såvidt bevegelse i vannet. Tilsett fløten, kok opp.
  • Bland sukker og eddik og tilsett kjøttet, litt om gangen til ønsket smak.
  • Bruk et par ss maizena, bland med vann og jevn gryten til ønsket tykkelse. NB det tykner fort med maizena og trenger ikke koke etterpå.
  • Hakk dillen og ha i kjelen tilslutt Server kjøttet med kokte poteter
Matgleden

Tips og triks!

Det er også veldig godt med lammekjøtt og vanlig oksebog elle høyrygg.
Jeg bruker okse høyrygg og kokte ( trakk ved ca like under kokepunktet) hele stykket i ca 2 timer, til det er mørt. Jeg hadde også noen kraftben i kjelen. Kjelen blir vasket, kraften silt og kokt inn, til smaken blir sterkere. 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Vaniljesaus

Ferskt kjøtt og suppe