Dill er den beste urten jeg vet om….til ALT!
Oppskrift og bildet fra koket.se
Kan lages flere dager på forhånd


6
Ingredienser
- 800 g kalvekjøtt
- 3 stk gulrøtter
- 0,5 stk purre
- 50 g dill
- 2 stk laurbærblader
- 3 dl krem
- 0,5 dl eddik 7% MÅ smakes til, bruk litt av gangen
- 0,75 dl sukker MÅ smakes til, bruk litt av gangen
- 1 ts dillfrø
- 5 stk hele pepparkorn
- maizenajevning
- salt
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i terninger på 2×2 cm. Ha kjøttet i en kjele og hell i vann slik at det dekker.
- Kok i 2 minutter og skum av skummet som legger seg på overflaten.
- Skjær gulrøtter og purre i 3 cm tykke skiver og ha i kjelen. Tilsett laurbærblad, dillfrø og hvite pepparkorn.
- La det koke på svak varme i ca 2 timer. Ikke kok tørt, men tilsett vann slik at det hele tiden dekker kjøttet.
- La kjøttet simre på svak varme til det er mørt og faller fra hverandre. Det skal være såvidt bevegelse i vannet. Tilsett fløten, kok opp.
- Bland sukker og eddik og tilsett kjøttet, litt om gangen til ønsket smak.
- Bruk et par ss maizena, bland med vann og jevn gryten til ønsket tykkelse. NB det tykner fort med maizena og trenger ikke koke etterpå.
- Hakk dillen og ha i kjelen tilslutt Server kjøttet med kokte poteter
Tips og triks!
Det er også veldig godt med lammekjøtt og vanlig oksebog elle høyrygg.
Jeg bruker okse høyrygg og kokte ( trakk ved ca like under kokepunktet) hele stykket i ca 2 timer, til det er mørt. Jeg hadde også noen kraftben i kjelen. Kjelen blir vasket, kraften silt og kokt inn, til smaken blir sterkere.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!