Djevleegg

Skriv ut Del på Facebook
Lett
Allergener
Personer 8

Ingredienser
 

  • 8 stk egg
  • 2 ss smør mykt
  • 2 ss majones
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss chilisaus sterk
  • 1 stk rødløk liten, finhakket
  • 1 bunt gressløk liten, finhakket
  • salt og kvernet pepper
  • paprikapulver gjerne røkt
  • evt litt chilisaus

Fremgangsmåte
 

  • Hardkok eggene i 10-12 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann.
  • Del eggene og ta forsiktig ut eggeplommen (uten å ødelegge hviten).
  • Ha eggeplomme over i en bolle sammen smør, majones, sennep, chilisaus, rødløk og gressløk. Mos alt sammen med en gaffel. Massen skal få en jevn og kremet/myk konsistens. Smak til med salt og pepper.
  • Fyll eggemassen tilbake i hvitene.
  • Legg de fylte eggene over på et passende fat eller lignende. Pynt med et lite dryss paprikapulver, litt ekstra chilisaus og gressløk.

Tips og triks!

Dette er også veldig godt med finstrimlet røkelaks på toppen. 
Som variasjon bytt ut sennepen med wasabipaste, som er litt sterkere.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!