30 min
175 c


Ingredienser
Bunn
- 4 egg
- 150 gram sukker
- 125 gram hvetemel
- ½ ss vaniljesukker
- 1 stor ts bakepulver
- 4 ss oboy
Fyll
- 150 gram melis
- 150 gram smør
- 1 pakke vaniljekrem eller hjemmelaget se her
- 6 ss oboy eller kakao
Glasur ( helt fritt valg)
- 200 g fløte
- 200 g sjokolade eks Varlhona manjari 64 % eller annen mørk sjokolade
- 50 g glucose
- 4 ss kald fløte
Fremgangsmåte
Bunn
- Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i den tørre og bland forsiktig. Bruk springform vanlig størrelse. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 min.
Fyll
- Rør melis og smør hvitt og smidig, bland i vaniljekremen og oboy/kakao. Må bruke håndmikser. Pisk i minst 10 minutter, så blir kremen luftig.
- Del kaken i to og ha i litt av kremen, ha resten av kremen oppå og rundt kaken og dryss over med strø.
- Jeg valgte å glasere kaken og smurte den opp med kremen og plasserte den i fryseren i en time før jeg helte over glasuren.
Glasur
- Hakk sjokoladen, Kok opp fløte og glucose. Trekk fløten av varmen og tilsett sjokoladen, rør sakte med ei tresleiv til den er oppløst. Tilsett resten av fløten og rør forsiktig til du har en blank glasur. Hell den over kaken når den er ca 32-35 °Kaken må stå på en rist, slik at overflødig glasur renner av.
Tips og triks!
Jeg valgte å glasere kaken, da må den stå i fryseren i minst en time på forhånd. Men den blir god og pen med bare kremen.
Fritt valg.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!