«Drømmen», en god gammel årgang!

Skriv ut Del på Facebook
40 – 45 min
175 c
+
0

Ingredienser
 

Kakebunn

  • 3 store egg
  • 150 g sukker
  • 75 g potetmel
  • 3 ss hvetemel
  • 3 ss kakao
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker

Sjokoladekrem

  • 150 g smør
  • 150 g melis
  • 5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ss kakao

Fremgangsmåte
 

  • Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend dette så i eggedosisen. Rør forsiktig til deigen er jevn og klumpfri (bruk gjerne stålvisp, men ikke rør lenger enn nødvendig).
  • Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i ca. 45 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i tre kakebunner.
  • Til sjokoladekremen piskes først romtemperert smør sammen med melis til du får en smørkrem. Pisk inn vaniljesukker og kakao. Vend så vaniljekremen forsiktig inn i sjokoladesmørkremen.

Tips og triks!

Jeg valgte å glasere kaken, da må den stå i fryseren i minst en time på forhånd. Men den blir god og pen med bare kremen.
Fritt valg.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!