«Drømmen», en god gammel årgang!

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
30 min
175 c
+

Ingredienser
 

Bunn

  • 4 egg
  • 150 gram sukker
  • 125 gram hvetemel
  • ½ ss vaniljesukker
  • 1 stor ts bakepulver
  • 4 ss oboy

Fyll

  • 150 gram melis
  • 150 gram smør
  • 1 pakke vaniljekrem eller hjemmelaget se her
  • 6 ss oboy eller kakao

Glasur ( helt fritt valg)

  • 200 g fløte
  • 200 g sjokolade eks Varlhona manjari 64 % eller annen mørk sjokolade
  • 50 g glucose
  • 4 ss kald fløte

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i den tørre og bland forsiktig. Bruk springform vanlig størrelse. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 min.

Fyll

  • Rør melis og smør hvitt og smidig, bland i vaniljekremen og oboy/kakao. Må bruke håndmikser. Pisk i minst 10 minutter, så blir kremen luftig.
  • Del kaken i to og ha i litt av kremen, ha resten av kremen oppå og rundt kaken og dryss over med strø.
  • Jeg valgte å glasere kaken og smurte den opp med kremen og plasserte den i fryseren i en time før jeg helte over glasuren.

Glasur

  • Hakk sjokoladen, Kok opp fløte og glucose. Trekk fløten av varmen og tilsett sjokoladen, rør sakte med ei tresleiv til den er oppløst. Tilsett resten av fløten og rør forsiktig til du har en blank glasur.
    Hell den over kaken når den er ca 32-35 °
    Kaken må stå på en rist, slik at overflødig glasur renner av.

Tips og triks!

Jeg valgte å glasere kaken, da må den stå i fryseren i minst en time på forhånd. Men den blir god og pen med bare kremen.
Fritt valg.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!