I dag kalles det Dronning Maud fromasj, noen kaller det også Haugesund dessert.
Minst 4 timer til å stivne, helst over natten i kjøleskap
Lett
+
8
Ingredienser
- ½ l fløte
- 5 stk eggeplommer
- 2-3 ss sukker/melis
- 8 plater gelantin
- ½-¾ dl rom, evt portvin, eplemost
Pynt og mellomlag
- 1 plate revet sjokolade
- bringebærsyltetøy evt jordbær
Fremgangsmåte
- Pisk fløten mykt stiv.Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.Legg gelantinplater i kaldt vann i ca 5 min. Klem ut vannet og smelt gelantinen i litt varm væske.
- Bland fløte, eggedosis og smakstilsetning. og bland inn den oppløste gelantin i en tynn stråle.Hvis du skal bruke eplemost, så fin en ren, ferskpresset eplemost og kok den litt ned. Ikke bruk de som er tilsatt sukker.
- Hell massen i en vætet form når den så vidt begynner å stivne. Fromasjen må kunne holde på bærene og sjokoladen, så den ikke synker ned i fromasjen.Ha den lagvis med revet sjokolade og syltetøy.
- Ha revet sjokolade på toppen og pynt med noen friske bær
Tips og triks!
Fromasjen kan med fordel lages i porsjonsformer, som pene glass eller lignende.
Jeg vil tro at også appelsin vil være friskt og godt til sjokoladen i denne puddingen.
Denne oppskriften er fra Gyldendals Nye store kokebok, som jeg fikk av Fred i «morgengave».
Han var engstelig for kostholdet 🙂
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!