Dronningpudding

I dag kalles det Dronning Maud fromasj, noen kaller det også Haugesund dessert.

Skriv ut Del på Facebook
Minst 4 timer til å stivne, helst over natten i kjøleskap
Lett
Allergener
+
Personer 8

Ingredienser
 

  • ½ l fløte
  • 5 stk eggeplommer
  • 2-3 ss sukker/melis
  • 8 plater gelantin
  • ½-¾ dl rom, evt portvin, eplemost

Pynt og mellomlag

  • 1 plate revet sjokolade
  • bringebærsyltetøy evt jordbær

Fremgangsmåte
 

  • Pisk fløten mykt stiv.
    Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
    Legg gelantinplater i kaldt vann i ca 5 min. Klem ut vannet og smelt gelantinen i litt varm væske.
  • Bland fløte, eggedosis og smakstilsetning. og bland inn den oppløste gelantin i en tynn stråle.
    Hvis du skal bruke eplemost, så fin en ren, ferskpresset eplemost og kok den litt ned. Ikke bruk de som er tilsatt sukker.
  • Hell massen i en vætet form når den så vidt begynner å stivne. Fromasjen må kunne holde på bærene og sjokoladen, så den ikke synker ned i fromasjen.
    Ha den lagvis med revet sjokolade og syltetøy.
  • Ha revet sjokolade på toppen og pynt med noen friske bær

Tips og triks!

Fromasjen kan med fordel lages i porsjonsformer, som pene glass eller lignende.
Jeg vil tro at også appelsin vil være friskt og godt til sjokoladen i denne puddingen. 
Denne oppskriften er fra Gyldendals Nye store kokebok, som jeg fikk av Fred i «morgengave». 
Han var engstelig for kostholdet 🙂
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!