Eggesalat

Skriv ut Del på Facebook
Dette er en klassisk eggesalat med lange tradisjoner. Den kan varieres i det uendelig ved å tilsette forskjellige smaker etter hva man har og hva man liker, vårløk, stilkselleri, paprika, løk, forskjellige urter etc. Jeg har brukt tomat og dill i min i dag.

Ingredienser
 

  • 6 ss creme frache / rømme
  • 2 ss majones
  • 6 stk egg
  • 2 stk tomater
  • ca 3 ss hakket dill
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

  • Kok 6 egg i ca 10 min til de er hardkokte. Mange sverger til å legge eggene i kaldt vann, la det koke opp, ta kjelen av varmen og la eggene stå i 10 til 12 min.
  • Bland creme frache / rømme med majones, smak til med salt og pepper.
  • Del tomatene og skrap ut stenene, skjær kjøttet i små biter, hakk dillen og bland det inn.
  • Skrell eggene og del de opp, enten med en eggecutter eller med en kniv. Bland de inn.
  • Jeg hadde også litt revet sitronskall i. Sett salaten kjøling, så den får trukket smaker. Denne smaker nydelig sammen med skinke på et grovt brød eller som fyll i en baguette. Den er også veldig god til hvit fisk og fiskekaker Velbekomme!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!