Eggfri sjokoladekake

Foto: Shutterstock

En klassiker fra God morgen Norge og Wenche

Skriv ut Del på Facebook
Denne kaken er eggfri, den kan enkelt gjøres glutenfri ved å bytte ut melet med eks Semper glutenfritt mel og tilsette 1/2 ts Psyllium ( Fiberhusk )
30 – 35 min
175 c
+
+
0

Utstyr

  • Rund form ca 22 – 23 cm

Ingredienser
 

Bunn

  • 4 ½ dl hvetemel
  • 2 ½ ss kakao
  • 1 ½ ts natron
  • 1 ss vaniljesukker
  • 3 dl sukker
  • 5 dl kefir eller yoghurt naturell evt alpro yoghurt eller et annet syrnet melkefritt produkt
  • 75 g ca. 3/4 dl smeltet smør (evt 3/4 dl flytende Melange uten melk)

Krem

  • 75 g mykt smør eller myk margarin uten melk
  • 200 g melis
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ½ ts vaniljesukker
  • 1-2 ss melk som tåles eller saft fra appelsin

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Varm stekeovnen til 175 grader.
  • Bland sammen det tørre i en bakebolle. Tilsett smeltet smør/margarin og rør sammen til en glatt deig.
  • Fordel deigen i en rund form 22/24 cm, bunnen dekket med bakepapir og kantene smurt med smør/margarin.
  • Stek midt i varm stekeovnen 25-30 minutter. Steketid vil variere litt fra stekeovn til stekeovn og størrelse på formen. Sjekk med en kakestikke/spagettipinne. Henger det deig i igjen på pinnen, stek 2-4 minutter lenger.
  • Avkjøl kaken for glasuren fordeles over den romtempererte kaken.

Krem

  • Pisk sammen mykt smør (eventuelt margarin) og resten av ingrediensene (romtempererte)
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!