En klassiker fra God morgen Norge og Wenche
Denne kaken er eggfri, den kan enkelt gjøres glutenfri ved å bytte ut melet med eks Semper glutenfritt mel og tilsette 1/2 ts Psyllium ( Fiberhusk )
30 – 35 min
175 c
+
+
0
Utstyr
- Rund form ca 22 – 23 cm
Ingredienser
Bunn
- 4 ½ dl hvetemel
- 2 ½ ss kakao
- 1 ½ ts natron
- 1 ss vaniljesukker
- 3 dl sukker
- 5 dl kefir eller yoghurt naturell evt alpro yoghurt eller et annet syrnet melkefritt produkt
- 75 g ca. 3/4 dl smeltet smør (evt 3/4 dl flytende Melange uten melk)
Krem
- 75 g mykt smør eller myk margarin uten melk
- 200 g melis
- 2 ss kakaopulver
- 1 ½ ts vaniljesukker
- 1-2 ss melk som tåles eller saft fra appelsin
Fremgangsmåte
Bunn
- Varm stekeovnen til 175 grader.
- Bland sammen det tørre i en bakebolle. Tilsett smeltet smør/margarin og rør sammen til en glatt deig.
- Fordel deigen i en rund form 22/24 cm, bunnen dekket med bakepapir og kantene smurt med smør/margarin.
- Stek midt i varm stekeovnen 25-30 minutter. Steketid vil variere litt fra stekeovn til stekeovn og størrelse på formen. Sjekk med en kakestikke/spagettipinne. Henger det deig i igjen på pinnen, stek 2-4 minutter lenger.
- Avkjøl kaken for glasuren fordeles over den romtempererte kaken.
Krem
- Pisk sammen mykt smør (eventuelt margarin) og resten av ingrediensene (romtempererte)
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!