Ekte bringbærgele

Foto: Shutterstock

til eks lokk på ostekaker eller mousskaker

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 350 gram frosne bringebær
  • 125 gram sukker
  • 3 dl vann
  • 4 plater gelatin

Fremgangsmåte
 

  • Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Kok så opp bringebær, vann og sukker i en kasserolle. La gjerne bærene koke et par minutter før du drar kasserollen av platen. Rør så godt i blandingen slik at du moser bringebærene mest mulig, eller bruk forsiktig en stavmikser i noen sekunder. Årsaken til at jeg skriver at du må være forsiktig med stavmikseren er at du helst bør unngå å få luft i bringebærlaken da dette vil gjøre geleen stygg.
  • Skvis vannet ut av gelatinen og ha den i bringebærlaken. Sil blandingen over i en bolle. Avkjøl geléen til den er kald, men fortsatt flytende. Du kan gjerne sette kasserollen i kaldt vann for å fremskynde dette.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!