til eks lokk på ostekaker eller mousskaker
Ingredienser
- 350 gram frosne bringebær
- 125 gram sukker
- 3 dl vann
- 4 plater gelatin
Fremgangsmåte
- Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Kok så opp bringebær, vann og sukker i en kasserolle. La gjerne bærene koke et par minutter før du drar kasserollen av platen. Rør så godt i blandingen slik at du moser bringebærene mest mulig, eller bruk forsiktig en stavmikser i noen sekunder. Årsaken til at jeg skriver at du må være forsiktig med stavmikseren er at du helst bør unngå å få luft i bringebærlaken da dette vil gjøre geleen stygg.
- Skvis vannet ut av gelatinen og ha den i bringebærlaken. Sil blandingen over i en bolle. Avkjøl geléen til den er kald, men fortsatt flytende. Du kan gjerne sette kasserollen i kaldt vann for å fremskynde dette.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!