Gresk Moussaka

 

Dette er skikkelig » gresk comfort food» !

Skriv ut Del på Facebook
Dette er en smakfull Moussaka, som minner meg om de har spist i Hellas. Server gjerne en deilig gresk salat med tomater, tynne skiver rødløk, agurk og fetaost ved siden av.
Porsjoner 8

Ingredienser
 

Kjøttsaus

  • 3 stk auberginer store
  • 1 dl olivenolje
  • 1 stor løk grovhakket
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 kg lammekjøttdeig
  • 1 dl rødvin
  • 2 ss tomatpure
  • 1 klype sukker
  • 1/4 ts kanel
  • 1 ss oregano bruker frisk oregano, må du i mer.
  • 1 stk laubergblad
  • 1 boks tomater
  • salt og pepper

Hvit Saus

  • 80 gr smør
  • 80 gr hvetemel
  • 6 dl melk
  • 2 stk egg
  • ca 50 gr ost gjerne parmesan eller en annen ost med god smak.

Fremgangsmåte
 

Kjøttsaus

  • Skjær aubergingene i skiver og dryss over salt. La de stå i ca 30 min. til de begynner å svette væske. Skyll og tørk dem og stek i litt olje. Sett til side.
  • Grovhakk løk og hvitløk, brun det i stekepanne sammen med kjøttdeigen. ha i tomatpure, rødvin og krydder. La dette stå og surre uten lokk i ca 20 min. Smak til med salt og pepper og evt mer av oregano og kanel. Noen oppskrifter har også muskatnøtt.

Hvit saus

  • Smelt smøret og rør inn hvetemelet, spe litt etter litt med melken og la sausen koke noen min. Visp eggene sammen og tilsett i sausen, da må det ikke koke mer. Ha gjerne litt av osten i sausen .

Montering

  • Leg et lag med stekte auberginskiver i bunnen av en ildfast form. Ha over kjøttsaus, legg et lag til med aubergin til, mer kjøttsaus og tilslutt et lag med hvit saus. Dryss over resten av osten.

Notes

moussaka
Dette er et illustrasjonsbilde som jeg har funnet på nettet.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!