Elggryte med fløte og rødvinsaus

Skriv ut Del på Facebook
Porsjoner 4 pers

Ingredienser
 

  • 800 g elgkjøtt i biter
  • 350 g renset skogsopp
  • 4 store sjalottløk
  • 3 dl rødvin
  • 3 dl viltkraft
  • 2 dl fløte
  • 2 ss rømme
  • 2 ss ripsgele
  • 1 ts knust einebær
  • 1 kvast frisk timian
  • salt og kvernet pepper
  • smør til steking

Fremgangsmåte
 

  • Kutt kjøttet i grove biter og krydre med salt og pepper. Del soppen og skjær løken i skiver. La det hele putre/trekke i en times tid, eller til kjøttet er mørt. Rør til slutt inn gele og rømme og smak til med salt og pepper.
  • Brun kjøttet godt i en stekepanne med smør, brun i flere omganger og legg kjøttet over i en gryte etter hvert som det er ferdig brunet. Fortsett å steke løk og sopp i samme panne, tilsett mer smør etter behov.
  • Ha alt over i gryten og kok ut pannen med rødvin. La det koke til vinen er godt innkokt og hell den innkokte vinen over i gryten. Tilsett fløte, kraft, einebær og timian.

Notes

Denne gryten er det Lise Finchenhagen som står for.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!