4 pers
Ingredienser
- 800 g elgkjøtt i biter
- 350 g renset skogsopp
- 4 store sjalottløk
- 3 dl rødvin
- 3 dl viltkraft
- 2 dl fløte
- 2 ss rømme
- 2 ss ripsgele
- 1 ts knust einebær
- 1 kvast frisk timian
- salt og kvernet pepper
- smør til steking
Fremgangsmåte
- Kutt kjøttet i grove biter og krydre med salt og pepper. Del soppen og skjær løken i skiver. La det hele putre/trekke i en times tid, eller til kjøttet er mørt. Rør til slutt inn gele og rømme og smak til med salt og pepper.
- Brun kjøttet godt i en stekepanne med smør, brun i flere omganger og legg kjøttet over i en gryte etter hvert som det er ferdig brunet. Fortsett å steke løk og sopp i samme panne, tilsett mer smør etter behov.
- Ha alt over i gryten og kok ut pannen med rødvin. La det koke til vinen er godt innkokt og hell den innkokte vinen over i gryten. Tilsett fløte, kraft, einebær og timian.
Tips og triks!
Denne gryten er det Lise Finchenhagen som står for.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!