Elgkarbonader

Foto fra Meny

Skriv ut Del på Facebook
Hovedrett
Norsk
Ca. 20/30 min
Lett
Personer 8

Ingredienser
 

  • 1 kg elgkarbonade
  • 2 ts salt
  • 3 ss potetmel
  • 2 stk egg
  • 1 ts pepper
  • litt muskatnøtt
  • 4 dl matfløte
  • ca 1 dl tørkede kantareller
  • noen knuste einebær

Fremgangsmåte
 

  • Rør salt inn i kjøttdeigen til den blir seig.
    Rør inn potetmel, knuste einebær, tørkede kantareller og krydder.
    Tilsett egg og bland godt.
    Spe med fløte i to omganger, og rør godt mellom hver gang.
  • Bruk gjerne en isskje og legg deigen i panna, klem de litt flate med en gaffel.
    Stek de pent gylne på hver side til de er så vidt gjennomstekt.
    Velbekomme!

Tips og triks!

 
Jeg fikk den tørkede kantarellen av ivrige sopp-plukkere, og nå brukte jeg siste rest. 
Men neste gang vil jeg prøve med frisk kantarell, som jeg har kjørt i en hurtighakker. 
Prøv dere frem med smaker, det gjør kakene personlige og spennende!
 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!