Elgstek sous vide

Sous vide er en måte å langtidsvarmebehandle  kjøtt, fisk, fugl, grønnsaker og mye annet på.  Jeg er så heldig at jeg har en slik på kjøkkenet og bruker den ofte.  Du må også ha en vacummaskin og poser til den.  Den bruker jeg også til å pakke inn all mat jeg skal fryse også. Varene holder seg mye lenger og får ikke fryseskader.

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 1 stk elgstek
  • ½ ts knuste einebær
  • noen stilker frisk timian eller salvie
  • salt og kvernet pepper
  • olje og smør til steking

Fremgangsmåte
 

  • Tin steken i kjøleskap over flere dager, om den er frossen. Den skal ikke brunes først. Krydre den og legg inn noen klatter smør og evt timian og salvie Vacumer den. Still sous vide på 58 gr. og la steken ligge i 4 timer.
  • La den hvile litt når du har tatt den ut og brun steken rundt på alle sider. Enjoy!!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!