Dette er et saftig og utrolig godt brød. Dette står å lese om spelt på Regal sine sider:
Spelt er en gammel kornsort med bla. følgende egenskaper i brød:
Karakteristisk, god brødaroma, myk krumme, sprø og kort skorpe, gunstig ernæringsmessig sammensetning, god fordøyelighet og opptak i kroppen.
3 former
Ingredienser
- 900 gr fint speltmel
- 600 gr sammalt speltmel
- 1,5 dl solsikkekjerner
- 1,5 dl gresskarkjerner
- 3 dl havregryn
- 3 dl linfrø jeg synes de knuste er best
- 1,5 ss salt
- 1,5 l vann lunkent
- 1,5 pk gjær
Fremgangsmåte
Bland
- Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Deigen skal være løs. Deigen kan kjøres veldig forsiktig i en kjøkkenmaskin på laveste hastighet i ca 5 min. Det kan være lurt å legge i bløt det sammalte melet i 30 min før det blandes. Spelt tar opp væske saktigere enn annet mel og bør ha lang etterhevingstid. Hev gjerne deigen i bollen før du har den i formene. Deigen må være løs.
- Smør 3 former godt, fordel deigen så likt som mulig i formene og glatt deigen på toppen. Dryss gjerne noe frø over.
- La brødene heve til dobbel størrelse, ca 40 - 50 min.
- Stekes på 200 gr. i 45 min nederst i ovnen, hvis du vil ha en sprøere skorpe, kan du ta de ut av formene og steke de litt til.
Tips og triks!
Hvis du oppbevarer brødet i et stykke tøy, eks opptørkhåndkle, holder skorpen seg sprø mye lenger.
Lunkent brød med Svolværpostei, da er jeg i den syvende himmel!!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!