Oppskrift fra Meny
Frokostbrød
Norsk
200 C
250 C
0
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 100 g sammalt rug
- 0,5 ts tørrgjær
- 1 ts salt
- 5 dl kaldt vann
- 1 ts honning
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en stor bolle. Bland godt sammen til en klissete deig.
Heve
- Dekk til bollen med et lokk eller plastfolie. La deigen stå på kjøkkenbenken i 12-18 timer.
Ferdighevet deig
- Strø mel på et bakepapir. Ha deigen over på bakepapiret og brett den noen ganger inn mot midten
- Når deigen brettes vil den heve enda litt til før den stekes
Etterhev
- Legg deigen over på et bakepapir med bretteskjøtene ned. Dekk med et kjøkkenhåndkle eller gryten det skal steke i og la deigen etterheve i 2 timer.
Steke
- Sett et støpejernsgryte med lokk i ovnen og sett ovnen på 250 grader. La gryta stå i ovnen i minst 30 minutter. Ta gryta ut av ovnen og løft brødet over i gryta. Gryta må være varm for å få god skorpe.
- Du kan enten strø litt frø eller mel i bunnen, eller du kan beholde bakepapiret på – da sitter ikke brødet fast i gryta.
- Sett på grytelokket og la brødet steke i 30 minutter på 250 grader.
- Ta lokket av gryta, skru ned ovnen til 200 grader og stek brødet videre i ca 15 minutter
Tips og triks!
Du kan også tilsette frø som chiafrø og gresskarkjerner i deigen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!