Enda en Moussaka!

Skriv ut Del på Facebook
Jeg elsker Moussaka, så er DET sagt. Jeg liker også at den er fast i konsistensen, slik at man kan skjære den i fine stykker. Slik blir denne og den smaker deilig. Tar du bryet med å male opp lammekjøttdeig blir det noe helt ekstra!
ca. 1 time
175 gr
6 personer

Ingredienser
 

Kjøttsausen

 • 800 gr auberginer skrellet
 • salt
 • 2 stk løk finhakket
 • 1 boks gode hakkede tomater
 • olivenolje til steking
 • 2 dl tørr hvitvin eller eplemost, kutt da ut sukker
 • ca. 600 gr kjøttdeig av lam eller vanlig kjøttdeig
 • ½ ts kanel kan sløyfes, vær forsiktig så ikke smaken tar over
 • litt sukker
 • 1 bunt persille finhakkes
 • pepper
 • frisk oregano etter smak, jeg liker masse!
 • 50 gr vellagret gul ost raspet
 • 2 ss strøkavring
 • 1 stk egg

Hvit saus

 • 3 ss smør
 • 4 ss hvetemel
 • 7 dl melk
 • litt revet muskattnøtt
 • 2 ts sitronsaft
 • salt og pepper
 • 2 stk egg
 • 50 gr vellagret ost + 2 ss parmesan

Fremgangsmåte
 

Auberginer

 • Jeg liker å skrelle auberginene for jeg synes at skallet har en tendens til bli trevlete og lite pent på tallerken. Skjær de i ca 1/2 cm tykke skiver og salt dem godt. La de ligge med salt til de begynner å svette godt. Skyll og tørk de godt. Stekes i olivenolje og legges til side.

Kjøttsaus

 • Stek finhakket løk myk. Stek kjøttdeigen litt av gangen, slik at den blir stekt og ikke slipper ut for mye kjøttsaft. Bland tomatene og hvitvinen med kjøttdeigen.
  Smak til med salt, sukker, kanel og pepper. Legg på lokk og la kjøttsausen koke noen minutter. Finhakk oregano og persille og rør det inn i sausen, la den koke noen minutter til. Settes til side og avkjøles litt. Når den er blitt avkjølt noe, røres osten og strøkavringen inn.
  Pisk egget lett sammen og rør inn det også.

Ostesaus

 • Smelt smør og rør inn hvetemelet, spe med melken til du har en litt tykk fin saus. PS rør hele tiden!
  Sausen bør koke en ca 5 min minutter, da blir den rå melsmaken borte. Smak til med salt, pepper, muskat og sitronsaft og la den avkjøles noe.
  Ha osten i sausen og rør godt om.
  Visp sammen 2 egg og rør dem inn i sausen.

Monter

 • Legg halvparten av auberginskivene i bunnen av en ildfast form. Fordel all kjøttsausen over dem. Legg resten av auberginskivene på kjøttsausen. Hell ostesausen over i et jevnt lag. Stek på 175 gr. i ca 1 time til overflaten er pent brun.

Tips og triks!

Lammekjøttdeig, se her Lammedeig.
Smaker utrolig godt med en raus gresk salat ved siden av. Velbekomme!!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!