Dette er desidert de beste potetene jeg noen gang har smakt. Myke og gode inni og helt crispy på utsiden. Det er slik engelskmenn vil ha dem, nå også nordmenn. De passer til alt!
Jeg brukte andefett, som du får kjøpt på glass i fleste velassorterte butikker.
Ingredienser
- Kokefaste poteter
- salt
- Andefett evt. klaret smør eller olje
Fremgangsmåte
- Skrell så mange poteter du trenger og kok de i 10 min med salt i vannet. Er potetene veldig store store, kan du dele de opp i jevnstore biter, men ikke for smått. Det er viktig at de ikke kokes for lenge for de skal ettersteke i ovnen.
- Når potetene har kokt i 10 min, tømmer du av vannet og lar de dampe seg tørre. Legg på lokket igjen og rist hardt på kjelen slik at potene går litt i stykker utenpå. Du kan også ha litt semulegryn eller mel og riste det sammen med poteten. Det gir ett ennå sprøere ytre.
- Forvarm ovnen til 200 gr. varmluft og ha et godt lag med andefett/ olje / smør i bunnen av et ildfast fat. Det behøver ikke dekke potetene, men gå et stykke opp på dem.
- Sett fatet i ovnen, la de steke i 15 min, ta de ut og snu dem. Dette gjør du så mange ganger som det behøves til de crispy og gylne utenpå. Mine tok ca 45 min og jeg snudde de 3 ganger. Andefettet kan du sile og bruke igjen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!