Engelske crispy poteter

Skriv ut Del på Facebook
Dette er desidert de beste potetene jeg noen gang har smakt. Myke og gode inni og helt crispy på utsiden. Det er slik engelskmenn vil ha dem, nå også nordmenn. De passer til alt! Jeg brukte andefett, som du får kjøpt på glass i fleste velassorterte butikker.

Ingredienser
 

  • Kokefaste poteter
  • salt
  • Andefett evt. klaret smør eller olje

Fremgangsmåte
 

  • Skrell så mange poteter du trenger og kok de i 10 min med salt i vannet. Er potetene veldig store store, kan du dele de opp i jevnstore biter, men ikke for smått. Det er viktig at de ikke kokes for lenge for de skal ettersteke i ovnen.
  • Når potetene har kokt i 10 min, tømmer du av vannet og lar de dampe seg tørre. Legg på lokket igjen og rist hardt på kjelen slik at potene går litt i stykker utenpå. Du kan også ha litt semulegryn eller mel og riste det sammen med poteten. Det gir ett ennå sprøere ytre.
  • Forvarm ovnen til 200 gr. varmluft og ha et godt lag med andefett/ olje / smør i bunnen av et ildfast fat. Det behøver ikke dekke potetene, men gå et stykke opp på dem.
  • Sett fatet i ovnen, la de steke i 15 min, ta de ut og snu dem. Dette gjør du så mange ganger som det behøves til de crispy og gylne utenpå. Mine tok ca 45 min og jeg snudde de 3 ganger. Andefettet kan du sile og bruke igjen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!