Enkel fiskesuppe

Skriv ut Del på Facebook
Porsjoner 4 pers

Ingredienser
 

  • 2 ss smør
  • 2 ss mel
  • 1,5 l fiskebuljong fra terning. Maggie synes jeg er best
  • 3 stk gulrøtter
  • 1 stk purre
  • 1 stk løk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • ca 500 gr fisk laks, torsk, hva som helst du liker best.
  • 1 beger creme fraiche
  • litt fløte
  • salt, pepper, sitronsaft

Fremgangsmåte
 

Suppen

  • Lag en jevning av smør, og mel og 1 liter av buljongen, la den putre en 7-8 min for å få bort den melsmaken. Smak til med salt og pepper. Rør inn creme fraiche

Grønnsakene

  • Kutt alle grønnsakene smått opp og kok de ca 10 min i 1/2 l av buljongen.

Tilslutt

  • Bland sammen begge buljonger og smak til med salt, pepper, og litt sitronsaft.
  • Når den er helt ferdig smakt til, has fisken i trekkes med i ca 5 min.
  • Rør minst mulig etter at fisken er til satt
  • Ha gjerne finhakket gressløk eller dill på toppen.

Notes

Dette er en enkel, men mettende suppe. Du kan gjøre den festfin ved å tilsette reker, blåskjell etc  ved servering. Har du i reker må suppen ikke koke mer.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!