4 pers
Ingredienser
- 2 ss smør
- 2 ss mel
- 1,5 l fiskebuljong fra terning. Maggie synes jeg er best
- 3 stk gulrøtter
- 1 stk purre
- 1 stk løk
- 1-2 fedd hvitløk
- ca 500 gr fisk laks, torsk, hva som helst du liker best.
- 1 beger creme fraiche
- litt fløte
- salt, pepper, sitronsaft
Fremgangsmåte
Suppen
- Lag en jevning av smør, og mel og 1 liter av buljongen, la den putre en 7-8 min for å få bort den melsmaken. Smak til med salt og pepper. Rør inn creme fraiche
Grønnsakene
- Kutt alle grønnsakene smått opp og kok de ca 10 min i 1/2 l av buljongen.
Tilslutt
- Bland sammen begge buljonger og smak til med salt, pepper, og litt sitronsaft.
- Når den er helt ferdig smakt til, has fisken i trekkes med i ca 5 min.
- Rør minst mulig etter at fisken er til satt
- Ha gjerne finhakket gressløk eller dill på toppen.
Tips og triks!
Dette er en enkel, men mettende suppe. Du kan gjøre den festfin ved å tilsette reker, blåskjell etc ved servering. Har du i reker må suppen ikke koke mer.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!