Matgleden - Anne Bullen Eek

Enkel fiskesuppe

Matgleden

6. desember 2017

,

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
4 pers

Ingredienser
 

  • 2 ss smør
  • 2 ss mel
  • 1,5 l fiskebuljong fra terning. Maggie synes jeg er best
  • 3 stk gulrøtter
  • 1 stk purre
  • 1 stk løk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • ca 500 gr fisk laks, torsk, hva som helst du liker best.
  • 1 beger creme fraiche
  • litt fløte
  • salt, pepper, sitronsaft

Fremgangsmåte
 

Suppen

  • Lag en jevning av smør, og mel og 1 liter av buljongen, la den putre en 7-8 min for å få bort den melsmaken. Smak til med salt og pepper. Rør inn creme fraiche

Grønnsakene

  • Kutt alle grønnsakene smått opp og kok de ca 10 min i 1/2 l av buljongen.

Tilslutt

  • Bland sammen begge buljonger og smak til med salt, pepper, og litt sitronsaft.
  • Når den er helt ferdig smakt til, has fisken i trekkes med i ca 5 min.
  • Rør minst mulig etter at fisken er til satt
  • Ha gjerne finhakket gressløk eller dill på toppen.
Matgleden

Tips og triks!

Dette er en enkel, men mettende suppe. Du kan gjøre den festfin ved å tilsette reker, blåskjell etc  ved servering. Har du i reker må suppen ikke koke mer.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Medisterkaker

Leverpostei med bacon