Sjokoladekake

Saftig og kjempegod!

Skriv ut Del på Facebook
Kaker
ca 40 min nederst i ovnen
175 c
+
+

Ingredienser
 

Kakebunn

  • 4 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 1 plate sjokolade 100 gr.
  • 100 gr smør
  • 2 dl hvetemel
  • 2 ss kakao
  • 2 ts bakepulver

Krem

  • 300 gr smør
  • 300 gr melis
  • 2 stk egg
  • ½ plate sjokolade
  • 3-4 ss kaffe
  • evt noe kakao

Fremgangsmåte
 

Kakebunn

  • Pisk eggedosis av sukker og egg. Bruk værelsestemp. egg.
    Smelt sjokolade og smør i vannbad, avkjøl det og bland det inn i eggedosisen.
  • Sikt det tørre i og bland forsiktig.
    Bruk en 24 cm form og stek som beskrevet.

Krem

  • Pisk smør og melis lyst og luftig.
    Rør inn ett og ett egg.
    Smelt sjokoladen i kaffen og rør inn.
    Bruk evt litt kakao for å få bedre farge på kremen.
  • Del kaken i 2 eller 3 lag, smør krem mellom lagene og på toppen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!