Bakst
Italiensk
ca 50 min
180 C
eller 160 C varmluft
Lett
+
Ingredienser
Bunn
- 300 gr smør
- ½ ts salt
- 4 ss vann
- 6 dl hvetemel
Fyll
- 750 gr kremost myknet
- 165 gr sukker
- 1 ts malt kanel
- 3 stk egg skilt i plomme og hvite
- 180 ml kremfløte
Topping
- 300 gr skrellede epler tynt skivet
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss demerara sukker
Fremgangsmåte
Bunn
- Forvarm ovnen. Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen. La hvile i kjøleskapet i ca 1 time.Kjevle deretter ut deigen slik at den får plass i en paiform som er ca 24 cm i dia. Dekk sidene også. Prikk paibunnen og stek den i ca 20 min, mens du lager fyllet.
Fyll
- Pisk ost, sukker, kanel og eggeplommer til den er jevn. Bland inn fløten. Pisk eggehvitene med en mixer til den har bløte topper, vend det inn i røren i 2 omganger.Hell røren i paibunnen.
Topping
- Bland epleskivene med sitronjuice og legg de overlappende på fyllet. Sprinkle sukker over. Stek kaken og la den avkjøle i ovnen med døren åpen.
- Sett den i kjøleskap i minst 3 t. eller natten over.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!