Eple og kanel ostekake

Skriv ut Del på Facebook
Bakst
Italiensk
ca 50 min
180 C
+
eller 160 C varmluft
Lett
+

Ingredienser
 

Bunn

  • 300 gr smør
  • ½ ts salt
  • 4 ss vann
  • 6 dl hvetemel

Fyll

  • 750 gr kremost myknet
  • 165 gr sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 3 stk egg skilt i plomme og hvite
  • 180 ml kremfløte

Topping

  • 300 gr skrellede epler tynt skivet
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss demerara sukker

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Forvarm ovnen.
    Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen. La hvile i kjøleskapet i ca 1 time.
    Kjevle deretter ut deigen slik at den får plass i en paiform som er ca 24 cm i dia. Dekk sidene også.
    Prikk paibunnen og stek den i ca 20 min, mens du lager fyllet.

Fyll

  • Pisk ost, sukker, kanel og eggeplommer til den er jevn. Bland inn fløten. Pisk eggehvitene med en mixer til den har bløte topper, vend det inn i røren i 2 omganger.
    Hell røren i paibunnen.

Topping

  • Bland epleskivene med sitronjuice og legg de overlappende på fyllet. Sprinkle sukker over.
    Stek kaken og la den avkjøle i ovnen med døren åpen.
  • Sett den i kjøleskap i minst 3 t. eller natten over.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!