Eplekake med marengs

Foto: Frukt.no

Oppskriften er fra Frukt.no

Skriv ut Del på Facebook
Eplekake med saftig marengs En deilig eplekake med saftig marengs på toppen. Egner seg like gjerne som dessert som til kaffen. Om du ønsker, kan du gjerne bruke halvparten pærer. 20-40 min
15 – 18 min
180 C

Ingredienser
 

Bunn

  • 1 pk kransekakemasse
  • 3 egg
  • 1 ts bakepulver

Fyll

  • 3 epler
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ss sukker

Marengs

  • 4 eggehvite
  • 3 dl sukker
  • 1 ts sitronsaft

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Ha kransekakemassen i en bakebolle, og tilsett eggene.
  • Pisk godt sammen til en jevn masse.
  • Tilsett bakepulver og ha deigen i en godt smurt og rund form, ca. 24 cm,
  • med bakepapir i bunnen.
  • Stek kaken på midterste rille på 180 °C i ca. 15 minutter, til bunnen har satt seg.

Fyll

  • Skrell eplene og skjær dem i biter. Kok eplebitene møre i en kjele sammen med sukker og kanel, og legg dem over på kakebunnen.

Marengs

  • Stivpisk eggehvitene, tilsett sitronsaft og strø sukker i litt etter litt. Pisk den til den blir seig.
  • Bre marengsen over eplene.
  • Stekes på midterste rille ved 150°C i ca. 30 minutter eller til marengsen er stiv og seig. Pass på at marengsen ikke brenner seg. Skru heller ned temperaturen om det blir for varmt.
  • Husk at alle ovner steker forskjellig og temperaturen er bare veiledende.
  • Avkjøl kaken i formen.

Tips og triks!

Jeg kommer til å bruke en makronbunn med ferdig makronmasse fra Toro.
Andre mandelbunner kan også brukes.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!