Bilde: Shutterstock
Dette er en gammel tysk oppskrift fra oldemors bok fra ca. 1895
30 – 35 min
180 C
0
Utstyr
- Langpanne
Ingredienser
Bunn
- 100 g smør
- 200 g melis
- 5 stk egg
- 1 stk sitron kun skallet
- 250 g hv.mel
- 1 t bakepulver
- 4 stk epler
Topping
- 250 g rømme
- 3 stk egg
- 1 t kanel
- 1 t sukker
Fremgangsmåte
Bunn
- Smør og 100 g av melisen røres hvitt.Eggene has i , ett og ett, ha så i resten av melisen.Skallet av sitronen, og bakepulver blandes med hvetemelet og vendes inn i røren.
- Røren has i langpannen og fordeles jevnt.
- Skjær eplene i skiver og legg de i pent mønster oppå røren.
Topping
- Rømmen, eggene og krydder piskes og fordeles på toppen.
- Stek kaken på 180° i ca 35 min.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!