Eplekake med rømmetopping

Bilde: Shutterstock

Skriv ut Del på Facebook
Dette er en gammel tysk oppskrift fra oldemors bok fra ca. 1895
30 – 35 min
180 C
0

Utstyr

  • Langpanne

Ingredienser
 

Bunn

  • 100 g smør
  • 200 g melis
  • 5 stk egg
  • 1 stk sitron kun skallet
  • 250 g hv.mel
  • 1 t bakepulver
  • 4 stk epler

Topping

  • 250 g rømme
  • 3 stk egg
  • 1 t kanel
  • 1 t sukker

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Smør og 100 g av melisen røres hvitt.
    Eggene has i , ett og ett, ha så i resten av melisen.
    Skallet av sitronen, og bakepulver blandes med hvetemelet og vendes inn i røren.
  • Røren has i langpannen og fordeles jevnt.
  • Skjær eplene i skiver og legg de i pent mønster oppå røren.

Topping

  • Rømmen, eggene og krydder piskes og fordeles på toppen.
  • Stek kaken på 180° i ca 35 min.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!