Eplekake med vaniljekrem

Foto: Shutterstock

Nå begynner tiden for deilige eplekaker!

Skriv ut Del på Facebook
30 min
200 C

Ingredienser
 

  • 125 g sukker
  • 125 g smør
  • 250 g hvetemel
  • ts bakepulver
  • 1 stk stort egg
  • evt. litt melk
  • 5 stk epler
  • 1 pk vaniljekrem

Fremgangsmåte
 

  • Smuldre smøret i melet. Tilsett bakepulver, sukker, sammenvispet egg. Evt. litt melk om deigen blir for vanskelig å arbeide med.
    Trykk ⅔ av deigen ut i en rund form, ca 23 cm i dia.
    Skrell eplene og legg eplebåter i bunnen.
    Bre kremen over eplene og legg resten av deigen som et gitter over oppå vaniljekremen.
    Stek kaken som angitt.
  • Server gjerne lunken med is eller pisket fløte.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!