Matgleden - Anne Bullen Eek

Eplekake med vaniljekrem

Matgleden

6. august 2023

Foto: Shutterstock

Nå begynner tiden for deilige eplekaker!

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
30 min
200 C

Ingredienser
 

  • 125 g sukker
  • 125 g smør
  • 250 g hvetemel
  • ts bakepulver
  • 1 stk stort egg
  • evt. litt melk
  • 5 stk epler
  • 1 pk vaniljekrem

Fremgangsmåte
 

  • Smuldre smøret i melet. Tilsett bakepulver, sukker, sammenvispet egg. Evt. litt melk om deigen blir for vanskelig å arbeide med.
    Trykk ⅔ av deigen ut i en rund form, ca 23 cm i dia.
    Skrell eplene og legg eplebåter i bunnen.
    Bre kremen over eplene og legg resten av deigen som et gitter over oppå vaniljekremen.
    Stek kaken som angitt.
  • Server gjerne lunken med is eller pisket fløte.
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!