Eplekladdkake med brunet smør

Foto: Shutterstock

En kjempegod saftig kake med epler, hasselnøtter og karamellsaus!

Skriv ut Del på Facebook
Ca. 35 min.
+
Nederst i ovnen
175 c
+
+
+
10 biter

Utstyr

  • 1 24 cm form Bakepapir i bunn og smør sidene.

Ingredienser
 

Bunn

  • 225 g smør
  • 3,5 dl sukker
  • 4 stk egg
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 x 1/2 ss kanel
  • 3 epler

Sukkerlake

  • ¾ dl vann
  • ½ dl sukker
  • 1 ss honning

Nøtter

  • 75 g hasselnøtter

Karamellsaus

  • 3 dl fløte
  • 50 g smør
  • 1,5 dl sukker
  • ½ dl sirup

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Brun smør på middels varme til det er lysebrunt. Avkjøl.
  • Rør sammen sukker, egg, mel og smøres.
  • Det skal kun røres sammen ikke vispes.
  • Hell i formen.
  • Skjær eplene i tynne skiver og legg dem i mønster over hele røren.
  • Dryss med den 1/2 ss kanel
  • Stek kaken som angitt

Sukkerlake

  • Kok opp ingrediensene til laken noen min.
  • Pensle eplene med sukkerlaken med en gang den kommer ut av ovnen, avkjøl og la den stå kjølig i ca 2 timer.

Nøtter

  • Rist nøttene i ovnen 5 – 10min til de er gylne, gni de med et håndkle så det meste av skallet blir borte.

Karamellsaus

  • Kok alle ingrediensene i en kjle i ca 15 min, rør om av og til.

Servering

  • Ha hasselnøttene over kaken og ringle over karamellsaus.
  • Serveres med vaniljesaus eller is.

Tips og triks!

Du kan selvfølgelig bruke ferdig karamellsaus også. Hjemmelaget vaniljesaus er jo godt, oppskrift her: Kaldvispet vaniljesaus   Vaniljesaus
 
 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!