Ertesuppe

Foto: Matprat

Deilig varmende suppe med mye smak!

Skriv ut Del på Facebook
Dette blir en stor porsjon og den kan fint fryses.
9 liter

Ingredienser
 

  • 1 stk røkt svineknoke
  • 1 stk salt svineknoke
  • 1 pakke gule erter
  • 6 stk gulrøtter
  • 1 stk sellerirot
  • 2 stk persillerøtter
  • 1 stk stor purre eller 2 små
  • frisk eller tørket timian
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

  • Legg i bløt ertene natten over natten, i ca 16 t.
  • Kok svineknokene i vann tilsatt en løk, og noen laubærblad til de er møre, ca 2 t.
    De skal ikke fosskoke, vannet skal bare såvidt bevege seg.
    Ta de opp og sil kraften. Smak på kraften, er den sterk og god er det fint, virker den tynn så kok den litt inn.
    Vask kjelen og ha kraften tilbake, kok ertene i ca 45 min før du har i grønnsakene. Ha også i timian. Kok i ca 30 min til og ha i det rensede kjøttet.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server på svenskt vis med sennep langs kanten av tallerkenen og flatbrød.
    Alle liker dette!

Tips og triks!

NB. Hvis du bruker havsalt så må du vente til saltet har løst seg opp før du smaker. Den bommerten gjorde jeg nå og suppen ble for salt. Havsalt gir ikke riktig saltsmak med en gang.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!