0
Ingredienser
- Ca. 1 kg fåre eller lammekjøtt fra forpart
- ca 1¼ kg kål (vinterkål)
- 2 ts salt
- hel pepper
- vann
- finklippet persille
- evt noen ss hv.mel
Fremgangsmåte
- Vask kjøttet i kaldt vann. og del det i passe serveringsstykker.
- Skjær kålen i skalker eller store biter, fjern den grove midtstilken.Legg de feteste kjøttstykkene i bunnen, evt legg litt smør der.
- Kjøtt og kål legges lagvis med salt, pepper og evt. hv.mel mellom lagene. ( Noen liker av kraften blir jevnet) Jeg liker å ha hele pepperkorn i gryta, men du kan legge pepperen i en egnet beholder til fårikål.
- Hell på vann til det såvidt synes gjennom lagene, kålen avgir mye væske så ikke ha i for mye.
- La det koke opp, demp varmen og la det småsimre til kjøttet er mørt og kålen nesten blir brunaktig, ca 1½- 2 t. Ikke rør i kjelen underveis.
- Server i et dypt fat og dryss finklippet persille over.Velbekomme!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!