Fårikål

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling

Ingredienser
 

  • Ca. 1 kg fåre eller lammekjøtt fra forpart
  • ca 1¼ kg kål (vinterkål)
  • 2 ts salt
  • hel pepper
  • vann
  • finklippet persille
  • evt noen ss hv.mel

Fremgangsmåte
 

  • Vask kjøttet i kaldt vann. og del det i passe serveringsstykker.
  • Skjær kålen i skalker eller store biter, fjern den grove midtstilken.
    Legg de feteste kjøttstykkene i bunnen, evt legg litt smør der.
  • Kjøtt og kål legges lagvis med salt, pepper og evt. hv.mel mellom lagene. ( Noen liker av kraften blir jevnet) Jeg liker å ha hele pepperkorn i gryta, men du kan legge pepperen i en egnet beholder til fårikål.
  • Hell på vann til det såvidt synes gjennom lagene, kålen avgir mye væske så ikke ha i for mye.
  • La det koke opp, demp varmen og la det småsimre til kjøttet er mørt og kålen nesten blir brunaktig, ca 1½- 2 t. Ikke rør i kjelen underveis.
  • Server i et dypt fat og dryss finklippet persille over.
    Velbekomme!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!