TIROKAFTERI
Ingredienser
- 300 g fetaost
- 2 ss olivenolje
- 2 ss rødvineddik
- 150 ml helmelk
- 2 røde chili eller flere etter ønske
Fremgangsmåte
- For å tilberede denne fantastiske fetaostdippen (tirokafteri), fjern stilken og frøene fra chilien og finhakk den. (Hvis du har litt ekstra tid, kan du steke chilien litt før du hakker)
- Skjær fetaosten i terninger og legg i en bolle, tilsett hakket chili og begynn å mikse i en blender.
- Tilsett gradvis eddik og olivenolje, mens du blander på middels hastighet.
- Hell i melken til fetaostdippen har en silkemyk, kremet konsistens.
- Hell i litt om gangen og bland til ostedipen er jevn.
- Hvis du foretrekker at dippen skal være litt mer krydret, kan du tilsette et par teskjeer cayennepepper etter smak. Melken og osten krever ganske mye chili for å bli krydret da melken nøytraliserer spiciness i chiliene, så ikke vær redd for å tilsette mer hvis du vil.
- Hvis du foretrekker at dippen din skal være kremaktig og mild, bør du ikke tilsette chili. Hvis du vil at sausen skal bli enda mer kremet, prøv å tilsette noen spiseskjeer yoghurt. Dette vil gjøre den enda jevnere enn melken!
- Hell fetaostdippen (tirokafteri) i en bolle og pynt med litt hakket chili og et par oliven.
- Oppbevar fetaostdippen tildekket i kjøleskapet i opptil 4-5 dager.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!