Matgleden - Anne Bullen Eek

Fetaost dipp

Matgleden

19. januar 2022

,

TIROKAFTERI

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden

Ingredienser
 

  • 300 g fetaost
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss rødvineddik
  • 150 ml helmelk
  • 2 røde chili eller flere etter ønske

Fremgangsmåte
 

  • For å tilberede denne fantastiske fetaostdippen (tirokafteri), fjern stilken og frøene fra chilien og finhakk den. (Hvis du har litt ekstra tid, kan du steke chilien litt før du hakker)
  • Skjær fetaosten i terninger og legg i en bolle, tilsett hakket chili og begynn å mikse i en blender.
  • Tilsett gradvis eddik og olivenolje, mens du blander på middels hastighet.
  • Hell i melken til fetaostdippen har en silkemyk, kremet konsistens.
  • Hell i litt om gangen og bland til ostedipen er jevn.
  • Hvis du foretrekker at dippen skal være litt mer krydret, kan du tilsette et par teskjeer cayennepepper etter smak. Melken og osten krever ganske mye chili for å bli krydret da melken nøytraliserer spiciness i chiliene, så ikke vær redd for å tilsette mer hvis du vil.
  • Hvis du foretrekker at dippen din skal være kremaktig og mild, bør du ikke tilsette chili. Hvis du vil at sausen skal bli enda mer kremet, prøv å tilsette noen spiseskjeer yoghurt. Dette vil gjøre den enda jevnere enn melken!
  • Hell fetaostdippen (tirokafteri) i en bolle og pynt med litt hakket chili og et par oliven.
  • Oppbevar fetaostdippen tildekket i kjøleskapet i opptil 4-5 dager.
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Melitzanosalata

Pitabrød