5 – 10 min.
200 C
Lett
Utstyr
- Minimuffins brett
Ingredienser
- 2 ark filo bakverk (måler 25x25cm
- litt smeltet smør
- 3 stk modne fiken eller en pose myke, tørkede
- 100 g Blue Castello Roquefort eller lignende blå myk ost.
- 1 ts sitronsaft
- 3 stk salvieblader hakkede
- sprinkling av malt paprika
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200C . Du får 24 stk. av denne oppskriften.
- Pensle to ark filo med smør og legg oppå hverandre. Skjær i 24 like firkanter. Sett rutene sammen i par på toppen av hverandre i en 45 graders vinkel for å lage en stjerneform. Trykk inn i hullene i en 12 mini-muffinsboks. Gjenta med de resterende bakverkene for å lage 24 miniterter.
- Stekes i ovnen i ca 5-10 minutter, eller til gyldenbrun og sprø. Avkjøl på rist.
- Hakk fiken i små biter, og fordel de i filoskålene. Legg ost, sitronsaft og salvie i en bolle. Mos sammen med en gaffel, krydre med pepper, og ha deretter en skje av ostblandingen på toppen av fiken. Dryss lett med paprika.
- Stekes i ovnen i fem minutter, eller til osten nettopp har smeltet.
Tips og triks!
Hvis den ferske fikenen har seigt skinn, så ta ut kjøttet med en skje.
Hvis fiken ikke er i sesong, kan du bruke en pære, som skrelles og skjæres i terninger og vendes i sitronsaft.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!