Fiken og blåmuggost terter

Skriv ut Del på Facebook
5 – 10 min.
200 C
Lett

Utstyr

  • Minimuffins brett

Ingredienser
 

  • 2 ark filo bakverk (måler 25x25cm
  • litt smeltet smør
  • 3 stk modne fiken eller en pose myke, tørkede
  • 100 g Blue Castello Roquefort eller lignende blå myk ost.
  • 1 ts sitronsaft
  • 3 stk salvieblader hakkede
  • sprinkling av malt paprika

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 200C . Du får 24 stk. av denne oppskriften.
  • Pensle to ark filo med smør og legg oppå hverandre. Skjær i 24 like firkanter. Sett rutene sammen i par på toppen av hverandre i en 45 graders vinkel for å lage en stjerneform. Trykk inn i hullene i en 12 mini-muffinsboks. Gjenta med de resterende bakverkene for å lage 24 miniterter.
  • Stekes i ovnen i ca 5-10 minutter, eller til gyldenbrun og sprø.
    Avkjøl på rist.
  • Hakk fiken i små biter, og fordel de i filoskålene. Legg ost, sitronsaft og salvie i en bolle. Mos sammen med en gaffel, krydre med pepper, og ha deretter en skje av ostblandingen på toppen av fiken. Dryss lett med paprika.
  • Stekes i ovnen i fem minutter, eller til osten nettopp har smeltet.

Tips og triks!

Hvis den ferske fikenen har seigt skinn, så ta ut kjøttet med en skje.
Hvis fiken ikke er i sesong, kan du bruke en pære, som skrelles og skjæres i terninger og vendes i sitronsaft.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!