Fin fiskegrateng

Dette er en kjempegod fiskegrateng som fint kan lages av frosne fiskefileer, eks torsk eller sei, eller rød og hvit fisk.

Det er litt jobb på forhånd, men når alt er ferdig, har du hele middagen i en form.

Serveres med en salat eller revet gulrot med litt sitronsaft over.

Oppskrift potetpure finner du her: potetpure 

Skriv ut Del på Facebook
Porsjoner 4

Ingredienser
 

Gratengen

  • ca.700 gr ren fisk en du liker, torsk er veldig godt i
  • 1 liten boks asparges evt sjampignon, smørristet eller erter

Til trekking av fisken

  • 3-4 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 liten gul løk
  • persille eller dillkvaster
  • pepper

Gratengsaus

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl fiskekraft og melk blandet
  • 2/3 eggeplommer
  • 100 gr smør
  • salt, pepper, dill eller persille
  • ost til gratinering

Fremgangsmåte
 

Trekkelake

  • Bland ingrediensene til laken og la den koke i 10 min.
  • La fisken trekke i laken til den så vidt flaker seg

Gratengsausen

  • Smelt smør og ha i mel. Spe med væsken og la sausen koke i ca 8 min. Ta sausen vekk fra varmen og rør inn eggeplommer og smøret i klatter ( bør være værelsestemp). Bland fisken i sausen veldig forsiktig, ha i evt asparges, erter eller lign.
  • Ha gratengen over i en ildfast form. Sprøyt potetpure rundt kanten av formen og dryss over ost. Gratiner ved 275 gr. i ca 10 min til gratengen har fått en fin farge.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!