Dette er en kjempegod fiskegrateng som fint kan lages av frosne fiskefileer, eks torsk eller sei, eller rød og hvit fisk.
Det er litt jobb på forhånd, men når alt er ferdig, har du hele middagen i en form.
Serveres med en salat eller revet gulrot med litt sitronsaft over.
Oppskrift potetpure finner du her: potetpure
4
Ingredienser
Gratengen
- ca.700 gr ren fisk en du liker, torsk er veldig godt i
- 1 liten boks asparges evt sjampignon, smørristet eller erter
Til trekking av fisken
- 3-4 dl vann
- 1 ts salt
- 1 liten gul løk
- persille eller dillkvaster
- pepper
Gratengsaus
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 4 dl fiskekraft og melk blandet
- ⅔ eggeplommer
- 100 gr smør
- salt, pepper, dill eller persille
- ost til gratinering
Fremgangsmåte
Trekkelake
- Bland ingrediensene til laken og la den koke i 10 min.
- La fisken trekke i laken til den så vidt flaker seg
Gratengsausen
- Smelt smør og ha i mel. Spe med væsken og la sausen koke i ca 8 min. Ta sausen vekk fra varmen og rør inn eggeplommer og smøret i klatter ( bør være værelsestemp). Bland fisken i sausen veldig forsiktig, ha i evt asparges, erter eller lign.
- Ha gratengen over i en ildfast form. Sprøyt potetpure rundt kanten av formen og dryss over ost. Gratiner ved 275 gr. i ca 10 min til gratengen har fått en fin farge.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!