Financier

Foto: Christer Rødseth fra God Morgen Norge

En deilig fransk mandelkake!

Skriv ut Del på Facebook
Link til original oppskrift er HER
25 min.
180 C

Ingredienser
 

  • 200 g Mandelmel
  • 200 g Melis
  • 37 g Maizena
  • 40 g Honning
  • 230 g Eggehviter
  • 163 g Brunet smør

Fremgangsmåte
 

  • Start ved å brune smøret i en kjele. Det kokes til man ser små bobler i smøret og tas av raskt.
  • Tips: Om du ønsker å steke kaken i form, kan den stekes i en form på 24 cm i ca. 25 minutter på 180 grader.
  • Bland alt det tørre i det våte. Bruk en maskin med visp. Tilsett brunet smør på lav hastighet og avkjøl miksen.
  • Fin passende former, for eks muffinsformer og fordel miksen i de.
  • Stek på 180 grader i 10-12 minutter til de er gylne. Denne oppskriften gir ca 20 kaker om du bruker små muffinsformer.

Tips og triks!

Det finnes egne Financier former for å få den klassiske formen slik de er i Frankrike, men det er ikke nødvendig. Kaken blir like god i andre former.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!