En deilig fransk mandelkake!
Link til original oppskrift er HER
25 min.
180 C
Ingredienser
- 200 g Mandelmel
- 200 g Melis
- 37 g Maizena
- 40 g Honning
- 230 g Eggehviter
- 163 g Brunet smør
Fremgangsmåte
- Start ved å brune smøret i en kjele. Det kokes til man ser små bobler i smøret og tas av raskt.
- Tips: Om du ønsker å steke kaken i form, kan den stekes i en form på 24 cm i ca. 25 minutter på 180 grader.
- Bland alt det tørre i det våte. Bruk en maskin med visp. Tilsett brunet smør på lav hastighet og avkjøl miksen.
- Fin passende former, for eks muffinsformer og fordel miksen i de.
- Stek på 180 grader i 10-12 minutter til de er gylne. Denne oppskriften gir ca 20 kaker om du bruker små muffinsformer.
Tips og triks!
Det finnes egne Financier former for å få den klassiske formen slik de er i Frankrike, men det er ikke nødvendig. Kaken blir like god i andre former.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!