Fint brød

Egner seg til smørbrødterte

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Gjærbakst
Svensk
30 min
200 C
+
+

Utstyr

  • Brødform eller rund form 24 cm i dia.

Ingredienser
 

  • ¾ pk gjær av 50 g
  • 5 dl melk
  • 2 ts honning
  • 3 ts salt
  • 2 stk eggeplommer
  • ca. 13 dl hvetemel fint = ca 800 g
  • 75 g smør romtemperatur

Fremgangsmåte
 

  • Smuldre gjæren i bollen til kjøkkenmaskinen. Hell over melk og rør slik at gjæren løser seg opp.
  • Tilsett honning, salt, eggeplommer og det meste av melet. Klikk ned smøret mens maskinen jobber, først på lav hastighet, og fortsett å bearbeide deigen til den blir blank og seig og slipper kantene på bollen, minst 10-15 minutter (nesten dobbel tid hvis du bearbeider pr. hånd). La gjære under plast i ca 30 minutter.
  • Ta deigen på et melet bakebord og del den i to deler. Form to brød og legg i smurte eller bakepapirkledde former, for eksempel en 1 ½ liters brødform og en rund, ca. 24 cm i diameter. La gjære under stekeplate i ca 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader. Sett brødene i nedre del av ovnen og stek til brødene har fått fin farge og høres hule ut når du banker på dem, ca. 30 minutter (sjekk med termometer, det skal være 96 grader i midten av brødet). Ta ut og vend brødene ut av formene. Det kan hende det brødformede brødet må stekes litt mer for å få fin farge rundt. Legg den på siden på en tallerken og stek i ytterligere 5 minutter.
  • La avkjøles på rist under bakepapir.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!