Fiskeboller i currysaus

Denne oppskriften er fra TV programmet Bra godt med Berit Nordstrand og Klaus Onstad

Jeg er imponert over all kunnskapen til Berit og vil gjerne forsøke å spise slik hun anbefaler i ukedagene i hvert fall.

Ingredienser
 

  • 1 pakke eller boks fiskeboller og 1 dl av kraften
  • 2 gulrøtter
  • 1 stangselleri
  • sitrongress
  • 1/2 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts god gul currypaste eller mer etter smak eller rød
  • 1 boks kokosmelk
  • melk/fløte til jevning
  • olje til steking
  • Tilbehør
  • 1 agurk
  • en neve frisk koriander
  • saft av økologisk sitron og cest av skallet
  • ingefær etter smak
  • chili etter smak

Fremgangsmåte
 

  • Kutt alle grønnsakene unntatt sitrongresset og fres de i litt nøytral olje, tilsett currypaste og sviss dette et par minutter.
  • Tilsett kokosmelk, melk og gjerne litt fløte. Kok dette sammen til grønnsakene er møre, varm fiskebollene i sausen.
  • Riv agurken på en mandolin, press ut væsken. Tilsett finkuttet koriander og chili. Smak til med litt sitronsaft.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!