Fiskekaker

Skriv ut Del på Facebook
Hovedrett
Norsk
Lett
+
4

Ingredienser
 

  • 500 g hvit fisk hyse sies å være best, men både torsk og sei er deilig
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • ¼ ts muskatnøtt
  • 1 ss potetmel
  • 1 stk egg
  • ca 3 – 4 dl fløtemelk
  • litt grønt, som finhakket purre, gressløk etc.

Fremgangsmåte
 

  • Alle ingrediensene må være veldig kalde før man begynner å lage deigen.
  • Du kan enten male fisken på en kvern eller ta den i en foodprosessor. Med foodprosessor blir deigen mer finmalt.
  • Ha i krydder og spe med fløtemelk til god konsistens, deigen må ikke være for fast.
  • Tilsett egget tilslutt.
    Ta deigen ut av foodprosessoren og rør inn det grønne.
    Stek en liten prøvekake og juster med krydder.
  • Server gjerne med råkost, eggesmør og poteter.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!