Hovedrett
Norsk
Lett
+
4
Ingredienser
- 500 g hvit fisk hyse sies å være best, men både torsk og sei er deilig
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- ¼ ts muskatnøtt
- 1 ss potetmel
- 1 stk egg
- ca 3 – 4 dl fløtemelk
- litt grønt, som finhakket purre, gressløk etc.
Fremgangsmåte
- Alle ingrediensene må være veldig kalde før man begynner å lage deigen.
- Du kan enten male fisken på en kvern eller ta den i en foodprosessor. Med foodprosessor blir deigen mer finmalt.
- Ha i krydder og spe med fløtemelk til god konsistens, deigen må ikke være for fast.
- Tilsett egget tilslutt. Ta deigen ut av foodprosessoren og rør inn det grønne.Stek en liten prøvekake og juster med krydder.
- Server gjerne med råkost, eggesmør og poteter.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!