4 pers
Ingredienser
Fiskekaker
- 6/7 hg fiskefilet makrell, hvitting eller hvilken som helst fisk.
- 1 stk egg
- ca ⅔ dl melk
- 2 ss potetmel
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss gressløk frisk eller tørket, eller purre, eller noe annet grønt du liker
Dressing til agurksalat
- 1 hel agurk
- 2 ss olje
- 2 ss eddik 7%
- 4 ts sukker
- litt pepper
Fremgangsmåte
Utstyr du trenger:
- Kvern eller hurtigmixer. Vanlig håndmikser eller god sleiv.
Slik gjør du:
- Fisk fisken og kos deg på fjorden!! Skjær av hodene på fjorden og kast dem til måkene som garantert sirkler rundt deg! Vi fikk 3 store makrell og 5 hvittinger, det ble 750 gr. filet.
- Renskjær fiskefileer for skinn og store ben. Småben går i kverna. Skyll fisken og tørk den godt.
- Legg fisken i hurtigmixeren og mal til den er finmalt, ha deigen i en bolle. Tilsett salt, pepper og gressløk og rør sammen.
- Rør sammen melk, egg og potetmel og tilsett i deigen litt etter litt, til du har en fin litt løs deig. Det kan hende du ikke trenger all melkeblandingen.
- Stek en prøvekake og juster kryddermengde etter smak. Form fine runde kaker og stek på begge sider til de er gyldenbrune. Namnam!
Agurksalat
- Bland sammen ingrediensene til dressingen
- Skjær tynne skiver av agurk, gjerne med en ostehøvel. Hell over dressingen, bland godt og la den stå å trekke litt.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!