Fiskekaker

Porsjoner 4 pers

Ingredienser
 

Fiskekaker

  • 6/7 hg fiskefilet makrell, hvitting eller hvilken som helst fisk.
  • 1 stk egg
  • ca 2/3 dl melk
  • 2 ss potetmel
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss gressløk frisk eller tørket, eller purre, eller noe annet grønt du liker

Dressing til agurksalat

  • 1 hel agurk
  • 2 ss olje
  • 2 ss eddik 7%
  • 4 ts sukker
  • litt pepper

Fremgangsmåte
 

Utstyr du trenger:

  • Kvern eller hurtigmixer. Vanlig håndmikser eller god sleiv.

Slik gjør du:

  • Fisk fisken og kos deg på fjorden!! Skjær av hodene på fjorden og kast dem til måkene som garantert sirkler rundt deg! Vi fikk 3 store makrell og 5 hvittinger, det ble 750 gr. filet.
  • Renskjær fiskefileer for skinn og store ben. Småben går i kverna. Skyll fisken og tørk den godt.
  • Legg fisken i hurtigmixeren og mal til den er finmalt, ha deigen i en bolle. Tilsett salt, pepper og gressløk og rør sammen.
  • Rør sammen melk, egg og potetmel og tilsett i deigen litt etter litt, til du har en fin litt løs deig. Det kan hende du ikke trenger all melkeblandingen.
  • Stek en prøvekake og juster kryddermengde etter smak. Form fine runde kaker og stek på begge sider til de er gyldenbrune. Namnam!

Agurksalat

  • Bland sammen ingrediensene til dressingen
  • Skjær tynne skiver av agurk, gjerne med en ostehøvel. Hell over dressingen, bland godt og la den stå å trekke litt.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!