Til suppe eller saus.
Ingredienser
- 2 kg fiskeavskjær
- 0.5 stk gul løk
- 30 g sellerirot
- 1 ts pepper hel sort
- 1 stk laurbærblad
- 1 stk purreløk
- vann
- 2 ss salt
Fremgangsmåte
- Vask fiskeavskjær og fisken godt. Fjern blodrand og gjeller.
- Vask grønnsaker og del dem i store biter. Bruk kun den grønne delen på purren.
- Legg fisk, grønnsaker, laurbærblad, salt og pepper i en kasserolle, og fyll på kaldt vann til det så vidt dekker.
- Kok opp og la det hele stå og trekke i 20-30 minutter.
- Fjern skum som danner seg på toppen.
- Ta ut fiskeavskjær og grønnsaker når kraften er ferdig kokt og sil kraften.
- Ønsker du en kraftigere smak på kraften, eller at den tar mindre plass i fryseboksen, så kan du koke den inn. Det vil si du lar kraften fosskoke til mengden er halvert.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!