Fiskekraft

Foto: Shutterstock

Til suppe eller saus.

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 2 kg fiskeavskjær
  • 0.5 stk gul løk
  • 30 g sellerirot
  • 1 ts pepper hel sort
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 stk purreløk
  • vann
  • 2 ss salt

Fremgangsmåte
 

  • Vask fiskeavskjær og fisken godt. Fjern blodrand og gjeller.
  • Vask grønnsaker og del dem i store biter. Bruk kun den grønne delen på purren.
  • Legg fisk, grønnsaker, laurbærblad, salt og pepper i en kasserolle, og fyll på kaldt vann til det så vidt dekker.
  • Kok opp og la det hele stå og trekke i 20-30 minutter.
  • Fjern skum som danner seg på toppen.
  • Ta ut fiskeavskjær og grønnsaker når kraften er ferdig kokt og sil kraften.
  • Ønsker du en kraftigere smak på kraften, eller at den tar mindre plass i fryseboksen, så kan du koke den inn. Det vil si du lar kraften fosskoke til mengden er halvert.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!