Fiskesuppe

Foto: Shutterstock

alà Hellstrøm

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 500 gram valgfri fisk
  • 500 gram urenset reker
  • 2 stilker stangselleri
  • 2 gulrøtter
  • 3 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk.
  • 2,5 dl blåskjellkraft
  • 6 dl fiskekraft kan bruke bare fiskekraft
  • 2 sps olivenolje
  • 1,5 dl hvitvin til de hakkede grønnsaker kan sløyfes
  • 2 eggeplommer
  • 1 dl seterrømme kan bruke fløte
  • Salt og pepper evt cayennepepper
  • Urter etter eget ønske.

Fremgangsmåte
 

  • Begynn med grønnsakene, la de surre i olivenolje på svak varme i ca 10 minutt, hell på hvitvin og la dette småkoke til vinen er nesten innkokt.
  • Samtidig kokes 3dl fiskekraft opp, ha fisk i, og trekk i 1-2 minutt. Ta ut fisken legg tilsides.
  • Kok så opp blåskjellkraft og fiskekraft, hell dette over i bollen med eggeplommer/rømme samtidig som du visper godt, dette er jevning til suppen.
  • Hell denne blandingen tilbake i gryta, varm opp til kokepunkt, trekk så tilside, MÅ IKKE KOKE!
  • Smak til med krydder. Nå kan du velge å ha grønnsaker, fisk og reker over i suppa og servere slik. Eller legg grønnsaker, fisk og reker i tallerken og hell suppen over.

Tips og triks!

Du kan bruke hva slags fisk og andre grønnsaker, purre og sellerirot er godt
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!