Focaccia

Skriv ut Del på Facebook
20 – 25 min
200 C
Lett
+
+

Ingredienser
 

  • 600 g mel
  • 450 g lunkent vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørrgjær
  • 30 ml olivenolje velg den du liker best
  • raspet ost, oliven etc bruk gjerne cheddar

Fremgangsmåte
 

  • Rør alle ingredienser sammen i en bakebolle. Ikke arbeid deigen for mye.
    La deigen stå tildekket og heve i 1 t.
  • Smør en liten langpanne og ha deigen over, den skal være litt løs og klisset. Klapp deigen jevn ut i pannen.
    La de heve i 30 min til.
  • Ha litt olivenolje over deigen og trykk med fingrene så det blir groper i overflaten.
  • Dryss raspet eks. cheddar over og her har jeg brukt rosmarin i tillegg.
    La den heve i 15 min til.
  • Stek som anvist og server gjerne lunken!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!