25-30 min
190 c varmluft
10 personer
Utstyr
- Stor langpanne
Ingredienser
- 2 l hvetemel 1100 gram
- 1 l vann
- 50 g gjær eller 1 pose tørrgjær
- 3 ss olivenolje
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
Topping
- ½ dl olivenolje ca.
- flaksalt
- rosmarin frisk eller tørket (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
- Rør gjæren ut i lunkent vann, og tilsett olivenolje og sukker. Rør deretter inn hvetemel og salt, til du har en jevn deig. Elt deigen godt. Deigen skal være litt grøtaktig i konsistensen. Dekk bollen med lokk eller plast, og sett til heving i 45 minutter eller mer, til deigen har økt til omtrent dobbel størrelse. Du kan også bruke strech and fold metoden.
- Dette er nok til en stor langpanne, trykk deigen jevnt utover slik at den dekker formen.
- La brødet etterheve under plast i minst 30 minutter. Prikk hull i deigen med fingrene.
- Ringle olivenolje over det ferdighevede brødet og dryss over flaksalt og eventuelt frisk eller tørket rosmarin.
- Stekes på 190 grader varmluft i 25 -30min. Avkjøl på rist.
- Brødet kan smaksettes etter ønske, feks med soltørkede tomater og sorte oliven, eller en urteolje.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!