Focaccia

Foto: Shutterstock
Skriv ut Del på Facebook
25-30 min
190 c varmluft
10 personer

Utstyr

  • Stor langpanne

Ingredienser
 

  • 2 l hvetemel 1100 gram
  • 1 l vann
  • 50 g gjær eller 1 pose tørrgjær
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt

Topping

  • ½ dl olivenolje ca.
  • flaksalt
  • rosmarin frisk eller tørket (kan sløyfes)

Fremgangsmåte
 

  • Rør gjæren ut i lunkent vann, og tilsett olivenolje og sukker. Rør deretter inn hvetemel og salt, til du har en jevn deig. Elt deigen godt. Deigen skal være litt grøtaktig i konsistensen. Dekk bollen med lokk eller plast, og sett til heving i 45 minutter eller mer, til deigen har økt til omtrent dobbel størrelse. Du kan også bruke strech and fold metoden.
  • Dette er nok til en stor langpanne, trykk deigen jevnt utover slik at den dekker formen.
  • La brødet etterheve under plast i minst 30 minutter. Prikk hull i deigen med fingrene.
  • Ringle olivenolje over det ferdighevede brødet og dryss over flaksalt og eventuelt frisk eller tørket rosmarin.
  • Stekes på 190 grader varmluft i 25 -30min. Avkjøl på rist.
  • Brødet kan smaksettes etter ønske, feks med soltørkede tomater og sorte oliven, eller en urteolje.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Vi flyttet tilbake dit i 2022 og har bygget hus.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!